- Ki küldje vissza? Mi történik, ha valaki nem küldi vissza? –

2012. január elsejétől megszűnik a személy-, és vagyonvédelemben a kötelező szakmai kamarai tagság, ezért az SzVMSzK  az elmúlt hetekben kiküldte a kamarai tagfenntartó nyilatkozatokat.

Néhány ezzel kapcsolatos - hozzám érkezett - kérdésre próbálok most válaszolni:

Ki küldje vissza?

Csak az, aki jövőre is – immár önkéntesen – tagja kíván maradni a szakmai kamarának.

 

Hova kell visszaküldeni?

A nyilatkozatot díjmenetesen  - a kipostázott válaszborítékban - lehet beküldeni a Kamara országos szervezetéhez. Természetesen személyesen is el lehet juttatni a Kamara országos vagy területi szervezetéhez.

 

Mi a visszaküldés határideje?

A határidő december 31. Valamennyi az SzVMt. hatálya alá tartozó szakmai kamarai tag 2011. október 1. és december 31. napja között – a kamarai országos elnökséghez intézett – egyoldalú, írásbeli nyilatkozattal fenntarthatja kamarai tagsági viszonyát. A tagságot fenntartó nyilatkozat érvényességéhez a kamara külön elfogadó nyilatkozata nem szükséges.

 

Mi történik, ha valaki nem küldi vissza?

A tagsági viszonyt fenntartó nyilatkozat hiányában a kamarai tagsági viszony 2012. január 1-jén megszűnik. A tagsági viszonyukat fenn nem tartó kamarai tagok személyes adatait a kamarai nyilvántartásokból törölni fogják.

 

Mi van, ha valaki később – pl. februárban – meggondolja magát, hogy mégis kamarai tag szeretne lenni?

Ugye aki január elsejéig nem nyilatkozik, azt törölni fogják a tagok közül. Ha viszont később mégis úgy döntene, hogy tag szeretne lenni, akkor már új tagnak fog számítani. És ezért a tagdíjon felül egy egyszeri regisztrációs díjat - ami jelenleg 2500 forint - is fizetnie kell majd.

 

Nagyon gyakori a következő kérdés: Miért törlik a tagok névsorából a január elsejéig nem nyilatkozókat, amikor 2012.  tavaszáig  érvényes a kamarai tagságot igazoló matrica? Nem ellentmondás ez?

Nem, nem ellentmondás. Ugyanis a tagdíj mindig egy adott évre, tehát január elsejétől december utolsó napjáig szól. A tavaszi dátum az „csak” egy technikai időpont volt, addig kellett, hogy a csekkek kiküldésre kerüljenek, befizetésre kerüljön a pénz, a matrica ki legyen postázva…stb…

 

Ha valaki nem kapta meg a nyilatkozatot, akkor azt hogyan pótolhatja?

Például úgy, hogy letölti innen:

Vállalkozások:

http://www.borsod-szvmszk.hu/attachments/article/94/Fenntarto_nyilatkozat.pdf

Személyek:

http://www.borsod-szvmszk.hu/attachments/article/94/Tagsagfenntarto_nyilatkozat.pdf

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.12.09. 17:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr943451667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása