A levélírókat közmunkára ítélte a bíróság:

Levél-1: „Tisztelt Címzett! 2007. májusában súlyos testi sértés kísérletéért a bíróság 30 nap közmunkára ítélt. Mikortól kaphatok vagyonőri igazolványt? Az eltelt évek alatt többször is kellett erkölcsi bizonyítványt kérnem - munkába álláshoz -, ami mindig tiszta volt. Most lehetőségem lenne biztonsági/vagyonőrként dolgozni, a végzettségem megvan hozzá. Mire számíthatok? Várom válaszát.”

Levél-2: „Azt szeretném megkérdezni, hogy 2 éve kaptam büntetésként 40 nap közmunkát, amit akkor le is dolgoztam.  Erkölcsim tiszta. Mikor tudnám kiváltani a vagyonőr igazolványt, a régit még 2003-ban leadtam.”

 

Miután a levélírók ledolgozták az ítéletükben közmunkaként előírt napokat, megtörtént a mentesülés.

Az egy dolog, hogy tiszta az erkölcsi bizonyítvány, a vagyonőrködéshez ennél több kell. (Akik a vagyonvédelemben szeretnének dolgozni, azok egy mélyebb átvizsgáláson esnek át annál, mint ami az erkölcsi bizonyítvány kiváltásához szükséges.)

Ennek értelmében:

Akire szándékos bűncselekmény miatt közérdekű munkát vagy pénzbüntetést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított 5 évig” nem lehet vagyonőr.

Részletesebben itt:

http://www.szvmszk.hu/files/images/Orszagos/jog/Magyar_Kozlony_2009-83_17641-17642.pdf

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.05.07. 06:52 1 komment

Címkék: levelek

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr582884191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása