- Hányan maradtak kamarai tagok? Kamarai választások. SzVMSzK alakuló országos küldöttgyűlés. Kamarai tagdíjak… -

 

Levél: „Szeretnék Tőled tesóm nevében segítséget kérni. Szegényke válási hercehurca, meló és költözés közepette elvesztette a tagságot fenntartó nyilatkozatot, és ezért nem tudta azt visszaküldeni. Viszont most, hogy hazaköltözött, és elkezdett új munkát keresni eszébe jutott, és érdekelné, hogyan lehet újra tag. Mennyibe kerül? Ha esetleg tudnál valamilyen kiindulópontot ajánlani, azt nagyon megköszönnénk.”

 

Kamarai díjak – 2012.

 

1. Regisztrációs díj: 2.500.-Ft

2. Tagdíjak:

- Alap tagdíj: 6.000.-Ft/év

(9/2012. (01.06.) számú országos küldöttgyűlési határozat:
A küldöttgyűlés úgy határozott, hogy annak a kamarai tagnak, akinek 2011-ben volt érvényes kamarai tagsága az érvényességi idő lejártáig a kamarába történő újbóli belépése esetén nem kell   regisztrációs díjat fizetnie.)

- Tervezői névjegyzékben is szereplő tag emelt tagdíja: 18.500.-Ft/év

3. Nyilvántartási díjak:

- Egyéni vállalkozó: 5.000.-Ft/év

(11/2012. (01.06.) számú országos küldöttgyűlési határozat:
A küldöttgyűlés úgy határozott, hogy az Alapszabályt a következők szerint módosítja:
"203. Minden vállalkozás évenkénti nyilvántartási díjat köteles fizetni. Az egyéni vállalkozó kamarai tag megfizetett kamarai tagdíja tartalmazza az egyéni vállalkozásának nyilvántartási díját is.
a) Az egyéni vállalkozó, a nyilvántartási díjat, a területileg illetékes kamarai szervezetnek fizeti.")

- Jogi személyiséggel nem rendelkező társas vállalkozás (Bt, Kkt, egyéb): 26.100.-Ft/év

- Jogi személyiséggel rendelkező társas vállalkozás (Kft, szövetkezet, egyéb): 38.500.-Ft/év

- Jogi személyiséggel rendelkező társas vállalkozás (Zrt, Nyrt): 119.000.-Ft/év

4. Különeljárási díjak:

Tag által fizetendő különeljárási díj a tagdíj 10%-a, de minimum 1.000 forint eljárásonként.

Nyilvántartott vállalkozás által fizetendő különeljárási díj a nyilvántartási díj minimum 10%-a, de legalább 1.000.-Ft eljárásonként.

 

A nyilatkozatot visszaküldők számára a csekkek kipostázása  januárban - tehát a napokban -  történik meg. Ajánlatos január harmincadikáig befizetni a tagdíjat, mivel csak így lehet majd résztvenni a kamarai választásokon.

A végleges adatokat nem ismerem, de december közepéig több mint 22.000-en küldték vissza a tagfenntartó nyilatkozatot. Ebből is látszik, hogy az SzVMSzK a továbbiakban is a  személy- és vagyonvédelem  domináns szereplője lesz. Ezért azt tudom javasolni, hogy aki tud, az indítson jelöltet, vegyen részt a választáson.

 

A - 2011. december 13-án született - 74/2011. (12.13.) számú elnökségi határozat értelmében az SzVMSZK területi szervezetei február ötödikén fogják tartani a soron kívüli választást. (Ez a január hatodikai rendkívüli országos küldöttgyűlésen elfogadott Ideiglenes Választási Szabályzat alapján fog lezajlani.)

 

Az SzVMSzK alakuló országos küldöttgyűlésének időpontja 2012. február 29. lesz.

 

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2012.01.05. 17:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr953522357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása