Jelenleg több ezer településőr  - városőr, faluőr  - dolgozik az országban. A szerződésük december harmincegyedikén le fog járni,  de még mindig nem tudják, hogy mi is lesz velük jövőre.  Nem értem, hogy miért nem mondja már végre ki egy illetékes, hogy vége - már ha valóban vége - ennek a településőrös programnak!?!?

 

Levél-1: „Üdvözlet! Településőr vagyok egy éve, és most úgy tűnik, hogy vége lesz ennek a munkának. Nem tudtok róla valami biztosat? Hello!”

 

Idézet e blogoldalról: „Szia kollega, egy bihari településen településőr vagyok. Sajnos mi sem tudunk a jövővel kapcsolatban semmit, ezért keresem többek közt itt is az infókat, hátha valaki végre tud valami biztosat. A javunkra legyen mondva a mi településünkön hatékonyabbak vagyunk, mint a rendőrség. Ezzel nem az ő munkájukat akarom minősíteni, de a visszajelzések alapján ez derül ki. Csak nagyon rossz, hogy semmit sem tudunk a jövővel kapcsolatosan…”

 

Levél-2: „Nos,  minden jel arra mutat,  hogy elég alattomos módon a jelenlegi kormány megszünteti a településőri szolgálatot. Egy munkahelyi fórumon, ahol a jelenlegi polgármester asszony is jelen volt, feltettük azt a kérdést, hogy mi a szándéka velünk. Azt mondta novemberben választ fogunk kapni e kérdésünkre. Most már november vége van, s választ még mindig nem kaptunk! De a fideszes polgármesternő nyilatkozatából nagyon az tűnt ki a számunkra, hogy nem igazán szeretne ezzel a témával foglalkozni, és főleg ennek további finanszírozására nem kíván pénzt adni.
Tehát ennek a településőrködésnek 1 hónap múlva vége,  és sok  településőr marad munka nélkül január elsejétől. Annyi szerencsém van, hogy itt a közterületiseknél lett két megüresedés, és az eddigi munkánk alapján engem s egy kolleganőmet  terjesztettek fel e állások betöltésére, most már csak az aláírásokra várunk. (Négyen vagyunk településőrök,  így valószínű, hogy a másik két társunkra munkanélküliség vár. Ez nagyon elrontja a munkahelyi hangulatot.)

Együttérzek minden kollégámmal, akik nagy valószínűséggel el fogják veszteni a munkájukat, de az enyém is csak akkor lesz biztos, ha megvan az írott szerződés. S sajnos benne van a pakliban, hogy bejön a képbe egy külsős (valakinek a valakije), és nekem sem fog összejönni! Sajna kicsiny kis országunkban így mennek a munkahely megszerzések, valakiknek nem kell érte megharcolni csak jó összeköttetései legyenek és a rátermettség rögtön csak másodlagossá válik.”

 

Mit lehet ehhez még hozzáfűzni?

Talán csak annyit, hogy a  www.hvg.hu oldalán pont ma olvastam azt, hogy a rendészeti törvény változtatásairól várhatóan december hatodikán fog szavazni az országgyűlés. S hogy e törvény módosítása nyomán a korábbi rendészeti civil kezdeményezések – a faluőrség és a városőrség is – eltűnnek. „Finszter Géza, az Országos Kriminológia Intézet főmunkatársa szerint „ez nem baj, mert ha a közterületen jogsértés történik, akkor a rendőr dolga az, hogy intézkedjen.” Azt viszont vitatja, és sajnálattal veszi tudomásul, hogy az önkormányzati rendőrségre vonatkozó elképzelések hosszú időre lekerültek a napirendről.

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.11.30. 14:36 1 komment

Címkék: levelek településőr

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr972483600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.12.01. 12:55:04

ÁLLÁSAJÁNLAT: VAGYONŐR MUNKATÁRSAKAT keres a Samurai Security Kft
Honlap: www.szamurajsecurity.eu/
Jelentkezni lehet: tel.: 06 -1-881-6515, e-mail: info@szamurajsecurity.eu levél: 1143. Bp. Hungária Krt. 83.
süti beállítások módosítása