Nem könnyen talál egymásra a munkavállaló és a munkaadó az utóbbi időkben, sokan maradnak megbízás nélkül mind a két oldalon. A vállalkozó amiatt, mert nem ér el megfelelő számú és felkészültségű munkatársat, a tapasztalt őrök pedig arról panaszkodnak,  hogy éppen a hosszú távú, jó munkákról késnek le.

A tapasztalatok nyomán egy olyan adatbázis működtetésének az ötlete formálódik a kamarában, amely alkalmas az ilyen vagy ehhez hasonló problémák feloldására. Friss és széleskörű információk közvetítésére van szükség, amely gyors döntést tesz lehetővé mindkét oldal számára. A vállalkozó arra kíváncsi, van-e elegendő szakember a munkaerőpiacon ebben-abban az időintervallumban, kik azok, hogyan lehet elérni őket, milyen tapasztalatuk van, milyen egyedi hozzáértésük van, milyen típusú munkát érdemes rájuk bízni (monotont, információst, személyvédelmit, stb.). Ezeknek az információknak az összegyűjtésére és karbantartására tud kapacitást biztosítani a kamara budapesti képző intézménye (némi fejlesztéssel).

A működtetés jogi, informatikai feltételeinek terve már rendelkezésre áll, a végső döntéshez azonban a tagság közreműködése szükségeltetik. Tesztelni szeretnék, hogy a Pest megyei biztonsági őrök hajlandók-e részt venni egy ilyen, térítésmentes rendszerben. Az adataik megadása mellett, a jelentkezőknek alá kellene vetniük magukat egy beszélgetésnek is, amely a munkatapasztalatokat, a szakmai kompetenciákat és a kívánságokat veszi lajstromba.

Ha támogatják ezt a bontakozó kezdeményezést,  jelentkezzenek telefonon vagy levélben időpont-egyeztetésre:

Vezér-őr Kft.:

1061 Budapest, Vasvári Pál u. 6.,

1/322-1257, 30/343-3915,

bakura.emilia@vezerorkabinet.hu

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.02.09. 14:20 5 komment

Címkék: kamara vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr991742723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszemjankó 2010.02.09. 21:01:39

Tetszik az ötlet,mert iszonyú nehéz munkát találni:( DE,miért csak a Pest megyei őrökön tesztelik a rendszert?Remélem a későbbiekben kiterjed egész Budapestre,mert igény volna rá!!

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.02.09. 21:19:15

Jó ötlet, kíváncsi leszek, mi lesz belőle. Mert nyilván ma a piacon nem a tapasztalat számít, hanem a csók, a rokonság meg a politikai kikézbesítés.

tami1x 2010.02.10. 14:42:44

ebből az kővetkezik hogy akit akarnak a munkaadok el tudnak meszelni zsarolni!Gondoljunk bele,a kamara kinek az érdekeit védte,védi???????

vuki baba 2010.02.11. 11:14:44

Na igen, ha nincs ismerősöd, nincs munkahelyed......de néha már ismerőssel is nehéz, mert túl sok vagyonőr van

gimeni 2010.02.17. 13:23:20

Szerintem ennek oda vissza kéne működni.
Mert én nem szívesen adnám ki az adataimat egy alválalkozói cégnek akit ma így holnap úgy hívnak.És itt jön az, ha a fő válalkozó alkalmazna minket akkor tudná,hogy kikkel dolgozi és nemkéne az alválalkozó álltal odavit (kitudja milyen tapasztalatú)őrrel dolgoztatnia.Hosszú távon csak így működne.
süti beállítások módosítása