A levélíró vagyonőri igazolványát visszavonta a rendőrség:

Levél: „üdvözlöm,  ....…. vagyok.  Ha tud, akkor kérem, hogy  segítsen! Kaptam egy papírt, amit nem nagyon értek. (Lásd a mellékelt fényképen!) Ha nincs befizetve a kamarai tagságim - ugyanis nem dolgozok  vagyonőrként -, akkor miért veszik el a vagyonőri igazolványomat is???"

A kérdező nem fizette be az éves kamarai tagdíjat és ezért  törölték a kamarai tagok közül. Erről értesítették a rendőrséget, s az pedig visszavonta a vagyonőri igazolványt. Ez azért történhetett meg, mivel a jelenleg érvényben levő vagyonvédelmi törvény értelmében csak az lehet vagyonőr, aki kamarai tag.

A kamarai igazolvány és a vagyonőri igazolvány "párban jár". Ezt úgy értem, hogy ha nincs az egyik, akkor nem lehet a másik sem.

Az ilyen esetek elkerülése végett ismételten fel szeretném hívni a figyelmet a kamarai tagság szüneteltetésének a lehetőségére!!!

A szüneteltetést írásban kell kérni. Csatolni kell az illetékes rendőrhatóság határozatának másolatát a szakmai igazolvány illetve engedély ideiglenes leadásáról. (Tehát először a rendőrségnél le kell adni az igazolványt szüneteltetés céljából, majd a Kamaránál kell bejelenteni a kamarai tagsági viszony szüneteltetését!)

Az eljárás a rendőrségen ingyenes, a Kamaránál 1000 forint. Aki március tizenötödikéig kéri a szüneteltetést, annak nem kell tagdíjat fizetnie, aki viszont később kérvényezi, annak kell.

 

A kamarai tagság szüneteltetéséhez szükséges dokumentum letölthető innen:

http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=ugyfelszolgalat

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.02.13. 19:57 2 komment

Címkék: levelek vagyonőri igazolvány

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr1002658818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.thomas 2011.02.19. 16:42:00

De ha az igazolványt visszavonó rendőrkapitányságra befáradsz a leveleddel, lehetőséged lesz arra, hogy ne vonják vissza, de 6000ft körüli értékű csekket (amit az első kérelemnél kell fizetni) nyomnak a kezedbe.

Plusz a kamarai tagsági díj.

Amit remélhetőleg jövőre már nem kell fizetni :o)

gabi666 2012.03.22. 14:17:42

SZeretnék választ kapni valakitöl egy hangos heves veszekedés után garázdaság szabálysértése miatt biroság elé kellet állnom birói figyelmeztetést kaptam csak az lenne a kérdésem kizáró ok ez hogy kiváltsam a vagyonőrigazolványom megtagadják ez miatt ???
süti beállítások módosítása