Egy kedves szakács ismerősöm honlapján találtam e receptet:
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1,2 dl olaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 dl narancslé, 1 dl kóla, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 25 dkg porcukor, 2,5 dkg kakaó, 3 dkg olvasztott vaj, 4 ek. kóla.
Elkészítés: A tészta alapanyagait összekeverjük, majd egy jól záró 3 l-es edénybe tesszük, amiben többször, némi pihentetés után jól összerázzuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek benne. (Itt a kóla a segítségünkre lesz) A tésztát kivajazott, lisztezett kuglóf, vagy koszorú formába tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 35 percig sütjük. Ha kész, akkor kb. 5 percet „pihentetjük”, akkor könnyebben tudjuk majd egy rácsra borítani. A máz alapanyagai összekeverjük. Vigyázzunk a vajat kissé olvasszuk meg! Majd a süteményt az elkészül mázzal megkenjük. Tálaláshoz készíthetünk mellé pl. mogyoró öntetet .
- http://www.gastronomy.sokoldal.hu/kezdolap -
Utolsó kommentek