Egy kedves szakács ismerősöm honlapján  találtam e receptet:

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1,2 dl olaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 dl narancslé, 1 dl kóla, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor.

A mázhoz: 25 dkg porcukor, 2,5 dkg kakaó, 3 dkg olvasztott vaj,  4 ek. kóla.

Elkészítés: A tészta alapanyagait összekeverjük, majd egy jól záró 3 l-es edénybe tesszük, amiben többször, némi pihentetés után jól összerázzuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek benne. (Itt a kóla a segítségünkre lesz) A tésztát kivajazott, lisztezett kuglóf, vagy koszorú formába tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 35 percig sütjük. Ha kész, akkor kb.   5 percet „pihentetjük”,  akkor könnyebben  tudjuk majd egy rácsra borítani. A máz alapanyagai összekeverjük. Vigyázzunk a vajat kissé olvasszuk meg! Majd a süteményt az elkészül mázzal megkenjük. Tálaláshoz készíthetünk mellé pl. mogyoró öntetet .

- http://www.gastronomy.sokoldal.hu/kezdolap   -

 

Szerző: EdinaEdina  2009.12.11. 13:55 Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr201589817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása