Mire az álláskereső el tud helyezkedni, addigra nagyon sok megpróbáltatáson megy/mehet keresztül:

Éva  gondolatai: „Sokszor nem csak hónapok, hanem évek is eltelnek, míg valaki állást talál. (Így vannak ezzel még a diplomások, nyelveket anyanyelvi szinten beszélők is!)  Az emberek egyre jobban elkeserednek a sok-sok próbálkozás után.... és a napok pedig csak egyre telnek.

Minden elküldött jelentkezés egy-egy reménysugár, de amikor jön a nemleges válasz, vagy az sem jön – mert sokan arra sem méltatják az álláskeresőt, hogy válaszoljanak neki –,  akkor a sok-sok csalódás depresszióvá alakul és innen a kiút sajnos nem egyszerű!

Van olyan ismerősöm, akit behívtak elbeszélgetésre és közölték vele, hogy majd értesítik. Tízezer forintjába került, hogy elutazott az interjúra. Aztán telefonált, hogy érdeklődjön, hogy felvették-e, de azt a választ kapta, hogy az állásra ki kell írni a pályázatot. Majd kiírták a pályázatot, újra elküldte a jelentkezését, de választ se kapott. Egy ismerős mondta, hogy kellett a hely másvalakinek.

Elkeserítőnek tartom a mai HR-esek tudását, hozzáállását az álláskeresőkhöz, szociális érzéketlenségüket. Sajnos elszállt velük a ló! Legalább amit csinálnak azt alázattal tennék, mert az a dolgozó akit kiválasztanak, az fogja az ő szájukba is megkeresni a kenyeret! Néha egy-egy jó szó, és egy pozitív hozzáállás sokat jelent, még akkor is, ha nem  is veszik fel az adott jelentkezőt! Legalább egy levéllel tiszteljék meg a másikat!

Másik ismerősöm olyan visszajelzést kapott, hogy nem vették fel, rajta kívül még 285 főnek küldték ki azt az e-mailt. Kérdezem, hogy ennyi állásra pályázó esetén egyáltalán elolvasta-e valaki az utolsó jelentkező pályázatát!?!? Szerintem nem! Talán ha az első húszat!

Hirdetések figyelemmel kísérése során tapasztaltam, hogy „álláshirdetés” címén jelentetik meg a vállalkozói szerződéssel létrejövő jogviszonyt is. Felháborítónak tartom ezeket a megtévesztéseket a hirdetők részéről!

Sorolni lehetne a tapasztalatokat még, de talán a biztatás és a megértés az, amire  ezeknek az állástalan embereknek a leginkább szükségük van!

Próbáljanak kapcsolatokat keresni, érdeklődni, információkat beszerezni és ne szégyelljenek telefonálni, időpontot kérni egy személyes találkozásra, illetve levelezni közvetlenül a hirdetővel! Kívánok mindenkinek jó munkát!”

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.06.11. 07:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr392974593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása