Az egyik weboldalon vagyonőri igazolványokat hirdetnek:

Levél: „Azt szeretném megkérdezni, hogy azt az új vagyonőri igazolványt hol lehet kérni, amit a következő weboldal:…………. kínál megvételre?!? A színes, dizájnos, fényképes vagyonőri igazolványra gondolok.”

„A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység végzése hatósági engedélyhez kötött, tehát csak személyre szóló, a rendőrség által kiállított igazolvány és érvényes szakmai kamarai tagsági igazolvány birtokában lehet folytatni.”

A rendőrség által kiadott vagyonőri igazolványokon nincs fénykép, így azok csak a személyazonosság igazolására alkalmas dokumentummal – például személyi igazolvánnyal – együtt használhatók.

Azon a honlapon - melyre a kérdező is utal - eladásra kínált igazolványok sem a hatósági engedély meglétének, sem a személyazonosság hitelt érdemlő igazolására nem alkalmasak, mivel azokat nem hatóság állítja ki!!! Tehát ne a netről akarjatok vagyonőri igazolványt beszerezni magatoknak!!!

 

Az idézett rész a Kamara 2010. május negyedikén e témában kiadott felhívásából való : http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=kozlemenyek&do=read&newsID=34 (Sajnos – ahogy a fenti levél is bizonyítja – a figyelmeztetés még mindig aktuális!)

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.06.10. 08:00 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr762972308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiger25 2011.06.11. 11:21:47

Valaki írja már le hol lehet ezt az igazolványt megrendelni a neten, mert amit én találtam ott kell a hatósági engedélyszám is hozzá.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.06.11. 11:56:42

@tiger25: Hali Tiger! :) Hiába kér el bármilyen adatokat, NEM HATÓSÁG. Az általa készített papírokkal nem mész semmire se.
süti beállítások módosítása