- Mit tegyél, mit NE tegyél!?! Határidők, tagdíjak. Kamarai választás. -

Levél: „Szia, volna egy kérdésem! Lehet, hogy te tudod rá  a választ. Ha most valaki visszaküldi a tagfenntartó nyilatkozatot, de meggondolja magát januárban mikor fizetni kell, akkor érheti-e valami kellemetlenség? Mert ugye ha nem nyilatkozol, akkor januárban törölnek a nyilvántartásból, de ha újra tag akarsz lenni, akkor új tagként kezelnek, ami + 2500 forint. De szerintem senki sem tudja, hogy milyen előnnyel vagy hátránnyal fog járni, ha leszel vagy nem leszel kamarai tag.”

 

Az aláírt kamarai tagfenntartó nyilatkozatokat december harmincegyedikéig kell visszaküldeni.

Aki nem teszi, azt  törlik a kamarai nyilvántartásból.

Ha valaki a későbbiekben  - a törlés után -  meggondolja magát, akkor új tagnak számít majd, tehát a tagdíjon felül még 2500 forint egyszeri regisztrációs díjat is fizetnie kell.

 

NAGYON FONTOS!!! CSAK az küldje vissza a nyilatkozatot, aki tag kíván maradni! Az aláírásnak illetve a visszajuttatott dokumentumnak súlya, jelentősége van! Ha visszaküldöd, akkor teljesen jogosan gondolhatják a Kamarában, hogy te jövőre – immár önkéntesen – kamarai tag kívánsz maradni, hiszen ezt írtad alá!  Így aztán küldeni is fogják a csekket, amit be kell fizetni! (Az éves tagdíj összege 6000 forint lesz.  Egyéni vállalkozók nyilvántartási díja várhatón 5000 Ft/év, mely mellett a természetes személyként fizetendő 6000 forinttal is számolni kell. )

Ha kiküldik a csekket, de te valamiért mégse szeretnél a Kamarához tartozni, akkor még véletlenül se csináljad azt, hogy egy laza mozdulattal félredobod a fizetnivalót! Orvosok is erre fáztak rá, nyár környékén sokuk ellen zajlott behajtási eljárás - amit a bíróság jóvá is hagyott -, mivel több hónapja nem rendezték az önkéntes kamarai tagdíjukat. (Ilyen esetben inkább  kérjed a szüneteltetést vagy a tagság megszüntetését! DE még 1x jelzem, ne tudd le a dolgot azzal, hogy eldobod a befizetendő sárga papírt!)
 

A kamarai választások 2012. februárjában lesznek. Mivel már most látható, hogy az SzVMSzK a magánbiztonsági ágazatban a  legnagyobb tagsággal bíró szerveződésként, illetve mint köztestület továbbra is a személy- és vagyonvédelem  domináns szereplője marad; ezért azt tudom tanácsolni, hogy aki tag marad, az próbáljon jelölte(ke)t állítani, illetve elmenni szavazni.

 

 

 

   Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.12.18. 14:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr483473027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása