A kamarai tagságot igazoló matricák érvényességi ideje pár nap múlva – április harmincadikán – le fog járni.

Aki esetleg eddig még nem fizette volna be a tagdíját, annak azt tudom javasolni, hogy az most már ezt személyesen tegye meg!

Ha valaki mégis postán adná fel a csekket, akkor május elsejéig már nem fogja kézhez kapni a matricáját, és így érvényes kamarai igazolvány nélkül fog maradni. (A tévhitekkel ellentétben a kamarai igazolványt a matrica hitelesíti, nem pedig a tagdíj befizetését igazoló csekk.) Ráadásul idén - az előző évek gyakorlatától eltérően - nagyon hamar, már május elején megkezdik a nemfizetők törlését a kamarai tagok közül.

A törlés közlésétől számított 30. nappal történik a töröltek listájának megküldése az illetékes rendőrhatóság részére.

A kizáró határozat kibocsátása után befizetett tagdíjjal már nem lehet visszaállítani a tagsági viszonyt!

Akit kizárnak a kamarából, azt a késedelmes fizetés után nem veszik vissza, csak úgy, ha újra kiváltja a vagyonőri igazolványát - mivel a kizárást követően a rendőrkapitányság visszavonja a kizáráskor érvényben lévő régit -. (Aki a törlés után szeretne továbbra is őrként dolgozni, az válthatja ki a vagyonőri igazolványát - és a kamarai igazolványát is - ismét! S sajnos ez a procedúra minimum 5-6 hét, ráadásul elég sokba is kerül!!!)

 A kamara kizáró határozata ellen nem lehet fellebbezéssel élni, jogorvoslat csak bírósági úton lehetséges.

Nagyon fontosnak tartom még megemlíteni azt, hogy bár jövőre már nem lesz kötelező a kamarai tagság, de ez nem jelenti azt, hogy a kamara felé esedékes tartozások megszűnnének.Tehát, ha valaki idén nem fizette be a tagdíját - és nem kért szüneteltetést március tizenötödikéig -, attól a kamara  még minimum 5 évig követelheti a pénzt! (Hiszen a be nem fizetett tagdíj ugyanolyan tartozás, mint bármi más, így akinek tagdíjjal kapcsolatos elmaradása van, annak az ügyét átadják egy követelésbehajtó cégnek. )

A kamara elnöksége idén márciusban úgy határozott, hogy a kamarai segélyalapnak 6 millió forintra történő feltöltését az országos szervezethez a kintlévőségek - pl. a be nem fizetett tagdíjak - behajtása során befolyt összegből végzi el.

A segélyalapról itt olvashatsz bővebben:  http://edinaoldala.blog.hu/2011/04/22/kamarai_segelyalap_a_bajban_levo_orok_megsegitesere

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.04.27. 20:03 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr442860236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.04.27. 20:28:43

ÁLLÁSAJÁNLAT: Budakalászi, csömöri, csepeli, dunaharaszti és törökbálinti objektumokba keresnek vagyonőr munkatársakat, azonnali munkakezdéssel. Fiatalos, szakképzett, tapasztalattal rendelkező vagyonőrök jelentkezését várják! Elvárásaik: • OKJ Vagyonőri igazolvány, Kamarai tagság • Sportos fizikum, aktív sportélet Jankulár László 06 20 8282 056 E-mail : laszlo.jankular@ormester.hu, info@ormester.hu
süti beállítások módosítása