Kevesen tudják, de néhány évvel ezelőtt a  kamara azaz az SzVMSzK  országos szervezete és a területi szervezetei közös segélyalapot hoztak létre, amit egy - szintén általuk alapított - alapítvány kuratóriuma kezel.

 

A segélyalaptól a következő esetekben kapható támogatás:

a) A személy-, vagyonvédelmi és magánnyomozói tevékenység (továbbiakban szakmai tevékenység) szabályszerű végzésével összefüggő; rendkívüli halál esetén, temetési segély jogcímén. (max. bruttó 300.000 forint)

b) A szakmai tevékenység szabályszerű végzése során bekövetkezett minimum 50%-os munkaképesség csökkenés esetén. (max. bruttó 150.000 forint)

c) A szakmai tevékenység szabályszerű végzése során bekövetkezett sérülésből, betegségből származó 120 napot meghaladó keresőképtelenség esetén. (max. bruttó 100.000 forint)

A fent leírt esetekben a segélyalapból kizárólag a kamara azon aktív tagja, illetve annak jogán közeli hozzátartozója részesülhet, akinek nincs tagdíjhátraléka, és nincs folyamatban vele szemben etikai eljárás. A segélyalapot létrehozó szervezetektől ugyanazon jogcímen további segélyezésben nem részesülhet.

 A kamarai segélyre irányuló kérelmet írásban kell benyújtani, ahhoz a területi szervezethez, amelynél az érintett kamarai tag a nyilvántartásban szerepel.

 A kérelemhez csatolni kell a kamarai segélyre való jogosultságot igazoló iratokat, így:

a) rendkívüli halál esetén a az eseménnyel kapcsolatban felvett hatósági jegyzőkönyv és a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, valamint a közeli hozzátartozói minőséget igazoló dokumentum másolatát,

b) minimum 50%-os munkaképesség csökkenés esetén az eseménnyel kapcsolatban felvett hatósági jegyzőkönyv és a munkaképesség csökkenést megállapító bizottsági határozat másolatát, valamint a közeli hozzátartozói minőséget igazoló dokumentum másolatát és, az akadályoztatás igazolását is, amennyiben a kérelmet a közeli hozzátartozó nyújtotta be,

c) a tevékenység szabályszerű végzésével összefüggésben bekövetkezett, 120 napot meghaladó keresőképtelenséget okozó sérülés, betegség esetén az eseményről felvett hatósági jegyzőkönyv és a keresőképtelenséget bizonyító orvosi igazolás másolatát, valamint a közeli hozzátartozói minőséget igazoló dokumentum másolatát és az akadályoztatás igazolását is, amennyiben a kérelmet a közeli hozzátartozó nyújtotta be.

 

A kamara elnöksége idén márciusban úgy határozott, hogy a kamarai segélyalapnak 6 millió forintra történő feltöltését az országos szervezethez a kintlévőségek behajtása során befolyt összegből végzi el.

 

Márciusban 2 esetben is történt kifizetés az alapból:

„Az elnökség úgy határozott, hogy 100.000.-Ft. azaz Egyszázezer forinttal támogatja a 2011. február 23-án a BKV. Újpest-városközpont metrómegállónál munkavégzés közben sérülést szenvedett ………  kamarai tagot. „

illetve

„Az elnökség úgy határozott, hogy 300.000.-Ft. azaz Háromszázezer forinttal támogatja a 2011. február 06-án az Elek és Kétegyháza közötti útszakaszon halálos balesetet szenvedett …….. kamarai tag hozzátartozóját temetési segély jogcímén. „

 

További info:

http://www.szvmszk.hu/files/images/Orszagos/Segelyalap.pdf

http://www.szvmszk.hu/files/images/Orszagos/Elnoksegi_hatarozatok/2011/2011-03-08_Elnoksegi_hatarozatok.pdf

 

 

 

Szerző: EdinaEdina  2011.04.22. 07:54 Szólj hozzá!

Címkék: kamara vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr122846651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása