Április kilencedikén   -  azaz szombaton - az európai gazdasági- és pénzügyminiszterek gödöllői csúcstalálkozójával egy időben  Budapesten zajlott az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) és a magyar érdekképviseleti szövetségek közös demonstrációja.

 A szervezők becslése szerint kb. 50000 ember vett részt a megmozduláson. A felvonulók társadalmi igazságosságot, társadalmi párbeszédet, a megszorító intézkedések beszüntetését,  több és jobb munkahelyet, a szociális ellátórendszerek fenntartását  követelték.

A felvonuláson több vagyonvédelmi szakszervezet – többek közt a VAMOSZ – is képviseltette magát.  

Köszönet nekik azért, hogy helyettünk - az  ilyen vagy olyan okokból otthon maradók helyett  - is demonstráltak! :)

.

.

 

.

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.04.11. 18:43 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr942818112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rákuram 2011.05.12. 21:28:50

Hajdú-bihari,debreceni kollegák úgy érzem elég volt más zsebét tömködnöm 4-5.-ik alvállalkozónak a rongya lenni úgy döntöttem BÁRMI áron a saját jogaimért kiállok a leírt és hitelesített szerződést betartatom./24-48óra/.Ezért kérlek benneteket akit érint a megalázó bér és különböző semmibevétel és számit neki a jövő alapítsunk egy szakszervezetet amit egyébként az általunk szidott kamara is támogat mint szakértő!Kérlek benneteket olyan aki már sok-sok évet ledolgozott ebbe a nem becsült szakmába álljunk össze (ez 10 fő alapítót jelent)és alapítsunk egy érdekeinket szolgáló társaságot és védjük meg magunkat és nagy szavak ezek de gyerekeinket és gyáva (fosos csak magára gondoló)kollegáinkat.HB megyében 5 ezren vagyunk regisztrálva,nem hiszem,hogy rajtam kivül még 9 aktív kolléga ne lenne aki mint alapító a saját és közvetlen ismerőseinek,barátainak ne segítene mint EMBER!(Ráadásul ingyen!)Ha valakit érdekel személyem és ezt miért teszem,úgy pár szó:24-48-ban dolgozom netto 360Ft-ért ezt most munkavállalói váltás miatt 330Ft-ra kerekítették és ha itt akarok(?)dolgozni alá kell irnom egy olyan szerződést...,de a többit Ti kollegák,már ismeritek!Ja ami még valami érettségizett 3 szakmával biró jő humorú 50 éves elszánt mokus vagyok.Ha segítenél és akár név nélkül is hajlandó lennél a megalapításban SEGÍTS ez a Te érdeked is!!!Fontos:politikai beállitottság lényegtelen,csak a saját munkavállalói érdekünket,jogainkat képviseljük.KÉRLEK BENNETEKET SZÜKSÉGEM VAN RÁTOK ÉS HA KELL ÉN IS ODAÁLLOK MELLÉD!!!!!!Irj,jelentkezz,adj ötletet www.geza61@citromail,hu

rákuram 2011.05.12. 23:39:54

Ha segiteni akarsz és tudsz is 06 30 646 58 18.Kösz

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2011.05.15. 19:00:14

@rákuram: Szia! :) Majd kiteszem a felhívásodat néhány helyre! :) Sok sikert! :)
süti beállítások módosítása