A rendőrség egy olyan ismeretlen elkövető ellen folytat eljárást, aki az elmúlt években állást kereső biztonsági őröktől csalt ki pénzt.

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya felhívással fordult a Szakmai Kamara Budapesti Szervezetéhez egy, a biztonsági szakmát érintő bűnsorozattal kapcsolatban.

A rendőrség befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, aki 2009 és 2011 között biztonsági őröktől csalt ki pénzt.

Az elkövető magát ifj. Klapka Györgynek nevezte, és az ismert vállalkozóra hivatkozva jól jövedelmező állást kínált a cég állítólagos telephelyén. A sértettekkel a Teve utcai rendőrszékház közelében találkozott, és tőlük pénzt vett át azzal, hogy a hatósági erkölcsi és feddhetetlenségi bizonyítvány kiállítását „elintézze”. Az alkalmanként néhány ezer forintos készpénzzel a tettes a helyszínről nyomtalanul eltávozott.

Kérjük a kamarai tagokat, fokozottan figyeljenek arra, hogy ilyen eset ne történhessen meg velük! Amennyiben hasonló ajánlattal keresik meg őket, azonnal értesítsék a rendőrséget!

Minden gyanús esetről tájékoztassák a Szakmai Kamarát, annak érdekében, hogy hivatalosan is közre tudjunk működni tagjaink érdekeinek védelmében! Ezzel is szeretnénk elérni, hogy munkát kereső tagjaink kiszolgáltatottságát gátlástalan bűnözők ne tudják kihasználni.”

Mit lehetne ehhez még hozzáfűzni? :( Mindenki nagyon legyen elővigyázatos! S ne feledjétek, ha valami - egy beetetős történet - túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az akkor sajnos nem is igaz! :(

 

Idézet forrása: http://www.szvmszkbp.hu/Biztonsagi-oroktol-csaltak-ki-penzt/10/86/0

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.03.14. 17:28 Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés állásajánlat

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr752739027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása