Február tizennegyedikén a településőrségekkel kapcsolatosan interpellált az Országgyűlésben Harangozó Tamás. Azt szerette volna megtudni, hogy vajon tervezi-e a kormány a településőr-program újraindítását és központi finanszírozását, mivel szerinte az ehhez  szükséges 2-3 milliárd forint biztosítható lenne.  Kontrát Károly belügyi államtitkár válaszolt a felvetett kérdésre. Ő úgy véli, hogy a településőr-program megalapozatlan és pazarló volt, a településőrök feladataikhoz képzetlenek voltak, s annyi hatósági jogkörük sem volt, mint a polgárőröknek. Tehát a válaszából kitűnik, hogy a kormány nem kívánja a településőr-programot támogatni.

Mivel a mostani kormány nem biztosít állami támogatást  a településőrök foglalkoztatására, ezért anyagi források hiányában sok településen már meg is szűntek vagy megszűnhetnek a településőrségek. Ez olyan helységeket is érint, ahol elégedettek volt az őrök  munkájával.

Ezért nem véletlen, hogy néhány nappal ezelőtt közös beadványt írt a belügyminiszternek a sátoraljaújhelyi kistérség 18 települése, azt kérvén, hogy állítsák vissza a településőrségeket. E települések vezetői úgy érzik, hogy sajnos nem valósult meg az az ígéret, hogy minden településre jusson egy rendőr. A kistérségben például 18 településre összesen 6 rendőr jut, ami szerintük nagyon kevés.

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.02.19. 19:05 Szólj hozzá!

Címkék: településőr

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr802673225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása