Már olvasható a Parlament honlapján a Kormány által megtárgyalt, s elfogadott vagyonvédelmi - azaz a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. számú - törvény módosításának a tervezete, melyet Orbán Viktor nyújtott be a Kormány nevében december harmadikán.

E tervezet szerint a kamarai tagság kötelező jellege 2012. január elsejétől szűnne meg:

Valamennyi az SzVMt. hatálya alá tartozó szakmai kamarai tag 2011. október 1. és december 31. napja között – a kamarai országos elnökséghez intézett – egyoldalú, írásbeli nyilatkozattal fenntarthatja kamarai tagsági viszonyát. A tagsági viszonyt fenntartó nyilatkozat hiányában a kamarai tagsági viszony 2012. január 1-jén megszűnik. A tagságot fenntartó nyilatkozat érvényességéhez a kamara külön elfogadó nyilatkozata nem szükséges. A tagsági viszonyukat fenn nem tartó kamarai tagok személyes adatait a kamarai tagsági nyilvántartásokból haladéktalanul törölni kell.

 A kamarai országos szervezet az az új országos szervezet megválasztásáig, de legkésőbb 2012. február 29-éig működik tovább. Az országos szervezetben tisztséget betöltő tagok tagsági viszonya fenntartási nyilatkozat hiányában 2012. március 1-jén szűnik meg.

 A kamara 2012. március 1-jéig – soron kívüli kamarai választások során – alakuló országos küldöttgyűlést választ, amelynek megbízatása az alakuló küldöttgyűlés által elfogadott alapszabály szerinti időtartamig szól. 2012. január 1-jén – az országos szervezet kivételével – a 2011. december 31-én hivatalban lévő kamarai szervek, illetőleg tisztségviselők megbízatása megszűnik.

E soron kívüli kamarai választásokon azok a kamarai tagok választhatnak, illetve választhatóak meg küldöttnek, akik a választás napján az érintett kamarai országos szervezet által az önkéntes kamarai tagokról vezetett nyilvántartásban (névjegyzékben) szerepelnek tagsági jogviszonyuk fenntartása vagy új tagsági viszony létesítése következtében. Az alakuló küldöttgyűlésbe való küldöttajánlás módját, illetve a küldöttek megválasztásának rendjét az országos szervezet 2012. január 15-ét követően a nyilvántartásban szereplő kamarai tagok létszáma alapján határozza meg azzal, hogy a létszám meghatározásakor a 2012. január 1-jét követően létesített új tagsági viszonyokra is figyelemmel kell lenni.

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.12.05. 15:12 1 komment

Címkék: törvény kamara vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr512494634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovách László 2011.05.30. 17:14:23

Aziránt szeretnék érdeklódni, hogy a tervezői névjegyzékbe vsló szereplést, hogy érinti a kötelező kamarai tagság megszünése.
Ugyanis a technikások a "fekete bárányok" eddig is többes kamarai tagsággal kellet rendelkezniök, a törvényakotók hibájából.
Ez így marad tovább is vagy még rosszabb lesz?
süti beállítások módosítása