A településőrök szerződése az év végén le fog járni. S mivel a szaktárca nem mond semmit, ezért továbbra is teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatosan, hogy jövőre vajon folytatódik-e majd a  településőrös program.

Ezért érthető, hogy az alábbi levélben leírt gondolatok, illetve kérdések napjainkban sok őrben felmerülnek: 

Levél: „András vagyok, s Pest megyében,  …..-on vagyok településőr. De december harmincegyedikén lejár a megbízatásom. S lehet, hogy január elsejétől munkanélküli leszek, mert állítólag az állam nem fogja támogatni tovább az alkalmazásunkat. Vagy esetleg mégis fogja? Azt szeretném kérdezni, hogy mi lesz most velünk azaz  mi lesz a településőrökkel? Én örülnék annak ha maradnánk, de a főnököm nem mond ezzel kapcsolatosan semmi bíztatót.”

A  www.bama.hu információja szerint a kormánypárti politikusok korábbi megnyilatkozásaiból arra lehet következtetni, hogy a településőrök foglalkoztatására költött összeget a továbbiakban  inkább a rendőrség erősítésére  kívánják majd fordítani,  többek közt például a körzeti megbízotti hálózat bővítésére. Mindez azt jelentheti, hogy akár meg is szűnhetnek a város- és településőrségek.

Jelen pillanatban  - így október végén - csak egy dolgot lehet biztosan tudni, mégpedig azt, hogy idáig nem írtak ki pályázatot a településőrök 2011-es foglalkoztatására…… s ez bizony  elég rossz előjel…..

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.10.27. 14:53 2 komment

Címkék: levelek településőr

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr982402936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moltisz 2010.11.11. 14:01:27

Szia kollega,egy bihari településen én is Telepűlésőr vagyok.Sajnos mi sem tudunk a jövővel kapcsolatban semmit,ezért keresem én is hátha valaki tud valamit.De a javunkra legyen mondva a mi telepűlésünkön hatékonyabbak vagyunk mint a Rendörség,ezzel nem az ő munkájukat akarom minősíteni de a visszajelzések alapján ez derül ki.Csak nagyon rossz,hogy semmit nem tudunk a jövővel kapcsolatban. Meradok tisztelettel és jó munkát az összes kollegának. KOKO biharbol

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.12.21. 09:56:29

2011. évtől kezdődően a településőr programra a központi költségvetésből támogatás nem igényelhető, ilyen pályázatot az illetékes szaktárca nem ír ki. :(
süti beállítások módosítása