- Sokan veszthetik  el az állásukat -

 

Előre lehetett sejteni, hogy az országgyűlési választások után jelentős változások lesznek a vagyonvédelmi piacon - is -. Ezen folyamatok már kezdetüket is vették. Gondoljunk csak Pintér Sándor volt cégének – Civil – egyre nagyobb térhódítására, vagy az In-kal visszaszorítására tett kísérletekre.

S itt egy újabb – ezen események sorába illeszthető – történés: Kedden Fodor Lajos honvédelmi államtitkár bejelentette, hogy a kormány januártól biztonsági őrök helyett ismét katonákkal őriztetné a honvédségi laktanyákat. Fodor ezt a lépést a következőképpen indokolta: „Paradox, hogy külföldön létezik olyan magyar felajánlás, hogy őrző-védő zászlóalj, itthon pedig a fekete  sereg őrzi a laktanyáinkat.”

A katonai objektumok őrzése jelenleg évi mindegy 9 milliárd forintba kerül, s ugyanennyi pénzt kívánnak fordítani e célra akkor is, amikor már a katonák látják majd el ezt a feladatot. Az őrzést végző biztonsági cégeket még az év végén szélnek fogják  ereszteni. Az ezzel kapcsolatos előkészítő munkálatok már zajlanak.

Ezen döntés néhány céget – pl. HM EI, Török, In-kal – érzékenyen érinthet. A dolgozóikról nem is beszélve. Sok őr fog az utcára kerülni, tovább növelve a munkanélküli őrök már most is nagyon népes táborát.

 

 E témában olvasásra ajánlom Szekuriti blogger írását:

A választások után mi lesz?:

http://szekuriti.blog.hu/2010/04/08/136_a_valasztasok_utan_mi_lesz

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.09.23. 08:07 10 komment

Címkék: vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr432317067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baresif. 2010.09.23. 15:00:24

Fasza.:(Más jóhir?Most már az a néhány jó állás se lessz ami eddig még volt.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.09.23. 21:20:51

Politika. Akármennyire szomorú, de jogos, hogy a rendőrség, kormányőrség, katonaság visszaveszi az objektumait, az eddigi állapot nem volt normál állapot.

(kösz a linket)

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.09.24. 05:07:35

@Szekuriti Blogger: Hát igen, tényleg érthető, hogy a katonasággal akarják őriztetni a katonai objektumokat.
Viszont az is igaz, amit Baresi ír. Sok normális állásnak lőttek most ezzel a döntéssel. :(
Egyik családtagom - civil múlttal, tehát nem nyugdíjas, nem fegyveres testületeknél szolgált - HM EI-nél van. Ott minden be van tartva: ingyen munkaruha, pihenőszoba, tévék, rendesen fizetett túlóra .... (Ilyen állása a közeli jövőben - ismerve a vagyonvéd. siralmas állapotát -, szóval ilyen állása a közeli jövőben még egy nem lesz)

Viharkabát 2010.09.24. 20:38:12

Jakobinus jó estét kívánok!

Ha ugyanannyit kívánnak ráfordítani a szerződéses állománnyal történő őrzésre, mint a vagonőrire, akkor az bizony jelen ismereteim szerint létszámcsökkentést - egyben az őrzés minőségének csökkenését - jelent(i). A szerződésesek/hivatásosak szimplán drágábbak, mint a vagonőrök/fbő-k. Nem véletlenül találták ki annó dominó ezt a konstrukciót. Tenném hozzá, a HMEI pl. kb. hatmilliárdos (nem elírás) tendert nyert meg az egyszemélyi tulajdonosánál (lásd még: Honvédelmi Minisztérium).

Kézcsókom a gazdasszonynak!

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.09.25. 16:09:27

Szerintem épp ideje volt, nonszensz, hogy a honvédség egyik klasszikus belső feladatát is kiszervezték. Én személy szerint minél jobban visszaszorítanám ezt az őrző-védő céges bizniszt, szerintem a jogállamiságba ütközik a dolog. Az erőszak monopóliuma nem véletlenül illeti meg az államot.

Viharkabát 2010.09.25. 19:24:48

@Omár:
Jakobinus jó estét kívánok!
Kedves Omár! Nem kellene összekeverni a sezlonyt a fazlonnyal! Az erőszak monopóliuma ugyanis nem más, mint a törvények és egyéb jogszabályok betartásának kikényszeríthetősége (magyarul: ha nem tartod be a törvényt, beverik a fejedet). Az, hogy ki őriz katonai objektumot ebből a szempontból irreleváns (csak jól csinálja).

Kézcsókom Edinának!

hmeisolyom 2010.10.07. 09:12:36

hello
röhögnöm kell rendesen fizetett tulora???Én ott dolgozom de csak azért mert nincs más,volt egy pár alkalom hogy 5-10 forintal kaptam kevesebbet és mikor szová tettem aztmondta az illetékes személy EZ VAN!!!!!50-60 éves emberekkel kell együtt dolgozni,aki még a nevét se tudják leirni,és fegyveres örök.én személy szerint örülnék a szerzödédes örzés védlemnek,talán több munkahelyet biztosit a fiataloknak."ugrodeszka"legalább ennyit betartana a programjábol az uj kormány.
sziasztok!

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.07. 15:21:03

@hmeisolyom: Szia! :) Értelek. Ahol a csal.tagom van, ott nincs gond a túlórákkal. Náluk minden olyan, ahogy a nagykönyvben le van írva. Lehet, hogy az adott főnököktől függ, vagy azért, mert náluk többségben vannak azok, akik régebben katonák voltak.

hmeisolyom 2010.10.11. 18:32:44

Kedves Edina!
Szerintem a te rokonod nagyon a tüz közelébe lehet hogy minden szabájt betartanak,én biztos helyröl tudom hogy nagyon sok munkaügyi pert szoktak inditani az hm ei ellen,de töbnyire megis nyeri a munkavállalo.minden szolgálatba lépésko fél orával elöbb kezdjük a melot de másnap reggel viszont nem mehetünk elöbb hazza.ez a honédség alatt nem igy müködött tulorának lett elszámolva honap végén.akkoriba 140 ezer volta a netto pénz onnan csak feljebb ment tudok ojat aki 250 ezer forintot vitt haza az év végén tulorákkal meg mindennel eggyüt.nekem még a két év allat a max pénzem 115 volt de ezéer 280 orát dolgoztam meg benne volt 2-3 nap szabi.napont az ei rt a honvédségtöl 3000-4000 forintaot kap örönként/ora ebböl mi 380 ft látunk.de a semminél jobb ezis a mai világba.
csokolom!:-)

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.10.12. 15:59:52

@hmeisolyom: Szia! :) A főnöke van "közel a tűzhöz" - a katonai múltja miatt -! S a pasi elég normális a beosztottjaihoz is, amit kiharcol magának, azt a beosztottjainak is kiküzdi!
süti beállítások módosítása