Az ellenőrök sok feketemunkást találnak az őrző-védő cégeknél. Az őrök tájékozatlansága és a túlkínálat áll a gondok hátterében.

– A megélhetés kemény helyzetekbe kényszeríti az embereket, a vagyonőröket is, de tudniuk kell, ha nem körültekintően vállalnak munkát, nem számíthatnak biztos fizetésre. Munkába állás előtt mindig tisztázzák a munkáltatás körülményeit. Nézzék meg, hogy munkaszerződésükben szerepel-e a munkaidő, az óradíj, a fizetés napja és a munkaköri feladatok leírása. Nem szabad félniük bejelentést tenni azokkal a munkáltatókkal szemben, akik becsapják, megkárosítják és kihasználják a dolgozó vagyonőröket – mondta szakmai kamarájuk megyei elnöke, dr. Szél Erzsébet.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara megyei szervezete csaknem 5 ezer vagyonőrt tart nyilván és 96 olyan vállalkozást, amelynek a megyében van a székhelye. Emellett 100 olyan cég is működik Győr-Moson-Sopronban, amelynek fióktelepe vagy területi képviselete van itt. A túlkínálatból következik az elnök szerint, hogy alacsony árakon dolgoznak az őrző-védő cégek.

A megbízói oldal gazdasági nehézségei tovább növelték a problémát. „A vagyonőr dolgozni akar, az őt foglalkoztató cég életben akar maradni, a cégek pedig a saját biztonságukon spórolnak. Ahol leépítésre kényszerültek, ott a biztonsági szolgáltatást mondták föl leghamarabb és cserélték le a szakképzett vagyonőrt csökkent munkaképességű portásra" – állítja dr. Szél Erzsébet és felhívta arra a figyelmet, hogy a szakmai kamara jogsegélyszolgálattal segíti tagjait (Telefonszám: 96/518-065).

 

Forrás:

http://www.kisalfold.hu/embargo/orzo-vedo_tulkinalat_feketemunkasokkal/2167163/



 

Szerző: EdinaEdina  2010.08.22. 16:22 Szólj hozzá!

Címkék: vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr842239129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása