Annak ellenére, hogy ilyen fogalmat nem ismer a munkajog, a munkáltatók körében mégis egyre nagyobb népszerűségnek örvend a próbanap.

 

Levél: „Az Expressz újságban leltem egy olyan hirdetésre, melyben épület őrzésére kerestek embereket. Felhívtam a megadott telefonszámot, s így sikerült is megbeszélnem velük, hogy már másnap kezdhetek.

3 napot próbanapoztattak, aztán elkérték az adataimat, elérhetőségemet, mondván, hogy majd értesítenek, hogy felvesznek-e. Azóta se hívtak.

Másoktól tudtam meg, hogy már hetek óta ezt csinálják ….. mindig újabb, s újabb, s újabb embereket dolgoztatnak INGYEN. S jelentkező balek mindig van.

Ez egy nagy szemétség, a munkát keresők kihasználása!”

 

 Ahogy már az elején is írtam, a törvény nem ismer olyat, hogy „próbanap”. Jogszabály írja elő, hogy az érdemi munkavégzésért kötelező fizetést adni, tehát nem lehet embereket ingyen foglalkoztatni!

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.04.18. 08:03 Szólj hozzá!

Címkék: levelek vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr251930819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása