Többen érdeklődtetek, hogy hogyan lehet szüneteltetést kérni, ezért most leírom ide is:

 

Ha valaki átmenetileg nem végez vagyonvédelmi vagy magánnyomozói tevékenységet, akkor lehetősége van, hogy a  kamarai tagságának szüneteltetését, vállalkozás estén nyilvántartásának ideiglenes törlését kérje,  legfeljebb két évi időtartamra, ami annak lejártakor meghosszabbítható.

A szüneteltetés idejére nem kell tagdíjat/nyilvántartási díjat fizetni. Ez azonban úgy értendő, hogy ha a kérelmet a díjfizetési határidő előtt benyújtotta, már abban az évben is -  ellenkező esetben csak a következő évtől -  mentesül a díjfizetés alól.

A szüneteltetést postai úton, vagy személyesen lehet bejelenteni, kezdőnapja nem lehet korábbi a beérkezés időpontjánál. A szüneteltetés tudomásul vétele azonban nem jelenti az esetleges díjhátralék eltörlését. (A szüneteltetés kérésére egy külön erre a célra szolgáló formanyomtatványt kell kitölteni, ez letölthető a kamara honlapjáról.)

A rendőrségen le kell adni a vagyonőri igazolványt, illetve engedélyt, s az erről kapott igazolást a bejelentéshez kell csatolni.

Az egyéni vállalkozónak külön kell nyilatkoznia, hogy csak a vállalkozását kívánja-e szüneteltetni (de igazolványával alkalmazottként tovább dolgozik), vagy egyáltalán nem  - tehát természetes személyként sem – kíván végezni  ilyen tevékenységet.

A szüneteltetés jóváhagyásakor illetve meghosszabbításakor különeljárási díjat kell fizetni, ami az évi díjkötelezettség 10 %-a, de legalább 1000 forint.

A szüneteltetés befejezését  szintén be kell jelentetni, s a rendőrségtől visszakapott igazolvány(oka)t eredetiben be kell mutatni a kamara ügyfélszolgálatán. (A rendőrségi eljárás mind a két esetben ingyenes.)

Oda kell figyelni arra, hogy amennyiben a szüneteltetés határideje lejárt, vagy meg kell azt hosszabbítani, vagy aktiválni kell a kamarai jogviszonyt. Aki erről egyszeri írásbeli felszólítás ellenére sem nyilatkozik, azt a kamara – jogviszonyának rendezetlensége miatt – törli a tagnévsorból illetve a nyilvántartásból.

 

 

 

Felhasznált info forrása: http://www.szvmszk.hu/

 

Szerző: EdinaEdina  2010.01.04. 18:09 1 komment

Címkék: kamara

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr681645474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszemjankó 2010.01.11. 12:41:17

Azt várom,mikor fog végre megszünni ez a kamarásdi..?Tök értelmetlen az egész,gyakorlatilag a semmiért fizetünk!!
süti beállítások módosítása