JELENTKEZZ  A KÉK VONALHOZ, HA ÚGY GONDOLOD, HOGY SZÍVESEN ÁLDOZNÁL  SZABADIDŐDBŐL:

 - Telefonos segítésre a Kék Vonal Gyerek-és Ifjúsági Telefonnál


Feltétele, hogy elvégezd a Kék Vonal 100 órás képzését. A képzésünk a gyereki sajátosságokra, szükségletekre és a telefonban megjelenő problémákra fókuszál, de az önismereted is fejleszti. Az ingyenes képzésért cserébe két év aktív ügyeletadást kérünk tőled - ez egy hosszú távú elköteleződés! Minden évszakban indítunk képzést. Jelentkezési szándékod most is elküldheted, amikor rögzülnek a képzési időpontok, értesítünk az általad megadott e-mail címen, vagy telefonszámon!
A képzéseinket megelőzi az Információs Találkozó, ahol személyesen találkozhatsz velünk, megismerheted szervezetünket, az önkéntes munka kereteit, felteheted kérdéseidet.
Ez után egy személyes interjúra hívunk majd, hogy megismerjünk Téged, azt, hogy mi motivál, hogyan fogsz tudni részt venni a Kék Vonal munkájában. Talán meglep, hogy válogatunk a jelentkezők között, de biztosan megérted, hogy felelősséggel tartozunk a Kék Vonalat hívó gyerekekért és a nálunk dolgozó önkéntesekért egyaránt. Ez a tevékenység gyakran megterhelő, sok türelmet, kitartást és rugalmasságot igényel. Amikor visszajelzést adunk a jelentkezőknek a képzésben való részvételről, akkor ezt a szempontot vesszük figyelembe elsősorban! Fontos számunkra, hogy sikereket érj el a nálunk végzett önkéntes tevékenységben!

Amit adunk: képzés, önismereti fejlődési lehetőséggel, egyéni és csoportos támogatás (szupervízió és egyéni visszajelzés), kipróbálhatod magad a segítő konzultációban. Része lehetsz egy csapatnak, akik hisznek abban, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni, és magukénak vallják a Kék Vonal alapértékeit, úgymint Bizalom, Gyerekközpontúság, Felelősség, Együttműködés.

- Gyerekjogász Munkacsoport önkéntes segítő munkájára

Feltétele, hogy jogász légy vagy végzős joghallgató, akit érdekel a gyereki jogok témaköre és szívesen vennél részt a "Kérdezd a gyerekjogászt!" e-mail tanácsadó szolgáltatásunk munkájában. A szolgáltatásba egy személyes interjút követően tudsz bekapcsolódni, és akkor kezdheted el a tréningedet, amely anonimizált esetek feltárásából és megválaszolásából áll. Ebben a folyamatban konzulensed visszajelez neked és segít az irányok megtalálásában, a válaszadás módszertanának elsajátításában.

 
 
Kérésedre a Kék Vonalnál töltött önkéntes munkaóráidról igazolást adunk.

 

Érdeklődni lehet: telefonon a (06-1) 354-1029-es számon, vagy az
onkenteskepzes@kek-vonal.hu e-mail címen

 

Szerző: EdinaEdina  2009.12.08. 11:09 Szólj hozzá!

Címkék: felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr801582445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása