Levél: „25 éves vagyok, a főiskolán nemsokára végzek. Bölcsészettudományi területen tanulok, de nagy valószínűséggel munkát nem fogok tudni vele találni (Igazából nem is ezért végzem, hanem elsősorban személyes érdeklődésből, műveltségem gyarapítása végett.) Hosszú ideje érdekelne a magánnyomozói munka. OKJ-s képzésként végezném el, de egyáltalán  érdemes-e belekezdenem? Csakis egyéni vállalkozásban gondolkodom. Fő szempont, hogy kötetlen munkaidőm lenne, s nem lenne főnököm. Bár nem voltam rendőr, de őrzés-védelem terén már annyi tapasztalatom van, hogy korábban a büntetés-végrehajtásnál szolgáltam tiszthelyettesként pár hónapig, de még a próbaidő alatt indoklás nélkül kirúgtak. Meg lehetne a magánnyomozásból - középfokú magánnyomozói vizsgával a zsebemben - élni ma hazánkban? Érdemes-e belefeccölni pénzt a képzésbe, felszerelésbe, gépjárműbe vagy csak kidobott pénz lenne az ablakon, mert megbízást alig kapnék? Affinitást, kedvet, hivatástudatot, kíváncsiságot, tehetséget érzek magamban a magánnyomozói karrier iránt.”


Ha valaki kedvet érez a magánnyomozáshoz, akkor vágjon bele! :)

E tevékenység javarészt agymunka. A néhány hónapos OKJ-s képzésen csak az alapokat lehet elsajátítani, ezért rendkívül fontos utána is a tanulás, tehát az, hogy az illető folyamatosan képezze magát, s hogy megfelelő rutinra, tapasztalatra tegyen szert.

Nem  feltétlenül kell valakinek rendőri múlttal rendelkeznie  ahhoz, hogy jó magánnyomozó váljon belőle. Több volt rendőr - miután nyugdíjba vonult  - hitte már, hogy belőle aztán sikeres privát kopó lesz … de sajna nem így történt! :(

Azt viszont nem árt tudni, hogy jelenleg túlkínálat van magánnyomozókból!!!! S bizony a jobban fizető megrendelésekből nincs valami sok, s ezek megszerzéséhez gyakran jó kapcsolatokra, jó összeköttetésekre van szükség!

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.10.05. 19:19 2 komment

Címkék: levelek magánnyomozó

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr342347707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaniliacsoki 2010.10.06. 10:33:47

Edina a levelemet megkaptad????

hesber · http://www.hesber.hu 2010.11.13. 00:02:40

Üdv Mindenkinek!

Nos Edinának igaza van , ha van kedved vágj bele.A befektetésről annyit, hogy én 4 éve csinálom és folyamatosan be kell fektetni olyan dolgokba is amikre elsőre nem is gondolna az ember.Sok pénzt elvisz persze kezdetben elég az alapfelszerelés.Ja és abban is igaza van , hogy sajnos sok múlik a kapcsolatokon , mivel Magyarországon élünk...XY ajánl egy "profi" szakembert az ügyfél pedig koppan mert jól le lett húzva:(Ez egy nehéz és keserves szakma ahol nagyon sok a szélhámos akik olcsónak hírdetik magukat és semmit nem csinálnak.Az ügyfélnek pedig csalódnia kell holott egy komoly szakember megoldotta volna az ügyét.Vágj bele ha érzel elhivatottságot annyit biztosan te is villantassz mint némelyik volt rendőr és ha sokat villantassz beérik a gyümölcs:).Sok sikert!Szabó Sándor (Hesber Magánnyomozó Iroda)
süti beállítások módosítása