Legyenek közfeladatot ellátó személyek  a magánbiztonság területén szolgálatot teljesítő szakemberek is! Német Ferenc szerint e kiemelt jogi védelem megléte esetén nagyobb biztonságban végezhetnék a munkájukat a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara tagjai. Az elnök az augusztus 19-én történt áruházi lövöldözés kapcsán írt levelet  Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek.


Az SZVMSZK elnöke az elmúlt években már több alkalommal is jelezte az akkori illetékes miniszter(ek) felé a fent említett lépés  megtételének szükségességét. E felvetésére  azonban akkor érdemi választ nem kapott, ezért most egy új javaslatot terjesztett a jelenlegi belügyminiszter elé. Ebben a Büntető Törvénykönyv 137.§. 2. pontjának módosítását javasolja, kifejtve, hogy indokolatlan lenne az ágazatban dolgozó  - összes - mintegy 100 000 főt bevonni ebbe a körbe, de egyes munkakörök esetében megnyugtató biztonságot jelentene  a kiemelt jogi védelem megléte azoknak, akik mások testi épsége és vagyonának védelme érdekében teszik kockára saját biztonságukat.

Német Ferenc szavai szerint a kezdeményezés célja összecseng a belügyminiszter által bejelentett, közbiztonságot erősítő intézkedésekkel, ezért bízik abban, hogy a kezdeményezés kedvező fogadtatásra talál az ágazatot felügyelő minisztériumban.

  

 

Info forrása: http://www.szvmszk.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=109

 

Szerző: EdinaEdina  2010.08.24. 11:21 1 komment

Címkék: kamara vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr642243439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kecas 2010.12.17. 10:53:26

És az állampolgár smafu.Itt mindenkinek vanna jogai, Ti pedig néha rátesztek egy lapáttal vagy nem ismeritek a joigállásaitokat.Azt gondoljátok,hogy azt csinálhattok,amit akartok.Pedig nem a munkaadó szabja meg a jogaitokat,hanem a törvény ill. a jogszabály.
süti beállítások módosítása