A hírekkel ellentétben tegnap mégsem született megállapodás a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának (RÉF) ülésén a szolgálati nyugdíjasokat és a szolgálati nyugdíjrendszert érintő kérdésekben.

Annyi azért tisztázódott a megbeszélésen, hogy a mai kormányülésen a belügyminisztérium milyen álláspontot képvisel majd.

Talán a lent leírtakat????? Mivel jelenleg még minden érintett hallgat, ezért egyedül a Tettrekész Szakszervezet itt is látható videójából lehet valami konkrétumot - ? - megtudni!

A videóban a következők hangzanak el:

 - A szolgálati nyugdíjasok visszaterelése a munkába  csak önkéntes alapon valósulna meg. (Tehát felajánlják a visszatérés lehetőségét, s az illető vagy él vele vagy sem.)

- A volt rendvédelmisek    akik nem dolgoznak, és nem is kívánnak dolgozni –  a mindenkori nyugdíjkorhatár eléréséig adóznának a nyugdíjuk után. (Azonban a levonásokkal terhelt nyugdíj összege nem lehet kisebb a mindenkori minimálbér másfélszeresénél.)

- Ha dolgozik/dolgozna  - magánszektor -, akkor a nyugdíj és a   munkából származó jövedelme együttesen adózna.

- Aki visszamenne a  rendőrséghez  dolgozni, annak a nyugdíja felfüggesztésre kerülne, és a nyugdíjának megfelelő összegű jövedelmet kapna.

- Aktívakat érintő változtatás:  A mindenkori nyugdíjkorhatárnál  5 évvel korábban nyugdíjba vonulhatnának, DE  30 év szolgálati viszonynak meg kell lenni!

- Akik 40 - 70 %-os egészségkárosodás miatt részesülnek nyugdíjban, azok munkaalkalmasságát felül akarják vizsgálni. Amennyiben az érintett nyugdíjasoknál az egészségkárosodás mértéke a 40 %-ot nem haladja meg  visszafoglalkoztatásra kerülhetnek (az ő esetükben is érvényesül az önkéntesség).  A 70%-os határ feletti rokkantak ellátása nem változik. A szolgálat teljesítésével összefüggésben megsérült baleseti járadékosok számára az  ellátásukat változatlan mértékben kívánják biztosítani. 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.05.24. 05:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr52927815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása