Kiss László  - biztonságtechnikai szakértő - szerint  nincs az a biztonsági szolgáltató, aki egy ekkora helyen egy ekkora tömeget kezelni tudott volna. Egy ilyen helyzetet katonai küldetésként kell felfogni: kellenek alcsoportok, járőrök, biztosítási terv, forgatókönyv. A szombati tragédiában azonban valószínűleg ezek megléte sem segített volna. A helyszínen mindösszesen tíz biztonsági őr volt, de ha többen vannak sem lehetett volna kezelni a helyzetet - véli Kiss.

 

.

 

Német Ferenc - az SzVMSzK elnöke - úgy gondolja, hogy az országban nem egyedülállóak a most tragédiába torkollt rendezvény szabálytalanságai, mivel a rendezvények több mint felénél  szintén megsértik a biztonsági szabályokat. A megoldást a törvények szigorításában, a most nem kötelező érvényű szakmai ajánlások kötelezővé tételében látja.

 

.

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.01.18. 15:16 2 komment

Címkék: videó vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr602593047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ocsisajt78 2011.01.19. 13:47:56

Itt ebben a t*tves orszagban semmit sem tartanak be... Nagyon nagy agymosast kellene eszkozolni, hogy legalabb minimalisan mukodjon a szakma...

-alvallalkozoi lancolatok megszuntetese
-korrekt kifizetesek (normalis oraberek)
-(beteg)szabi betartasa
-nem vonunk le torvenytelenul semmit (ruha, a kitalalt nem all jo nyakkendos hulyesegek)
stbstbstb...
-mindenkori biztonsagi eloirasok betartasa (tuzriado gyakorlas, esetleg olyan helyen fegyveres oktatasok, miegymas*)

En vagyok olyan fanatikus( vagy csak inkabb hivatasomat komolynak gondolo), hogy ha a csillagozott elotti bekezdesekekben felsoroltakat biztositanak, akkor vigyorogva mennek be a szakmai tovabbkepzesekre/oktatasokra es azok gyakorlatban torteno tesztelesere... es ezt baromira komolyan is gondolom!

edes 1 uristenem... de le vagyunk maradva...

bocs, ha hosszu voltam...

L.Á. 2011.01.19. 14:07:58

A kamarai elnöknek igaza van abban, hogy a felelősöket ott kell keresni, amerre a pénz gurult.
süti beállítások módosítása