Itt a tél, hull a hó, hideg van …és bizony egy-egy kiadós séta vagy hólapátolás után jól esik bemenni a meleg lakásba. Vannak, akiknek ez nem adatik meg, mivel nincsen otthonuk. Ráadásul a hajléktalanszállókon sincs elegendő férőhely. Így ezek az emberek maradnak az utcákon, tereken, lépcsőházakban, kitéve az esetleges kihűlésnek, fagyhalálnak.

Az őrök a munkájuk során - pl. járőrözéskor, területek, objektumok őrzésekor - gyakran találkozhatnak fedél nélkül maradt emberekkel. Szél Erzsébet megyei kamarai elnök ezért is kéri a szolgálatban lévő biztonsági őröket arra, hogy fokozottan figyeljenek oda a hajléktalanokra. S szükség esetén hívják fel a tévében, rádióban, újságokban közreadott telefonszámokat, értesítsék a szociális munkásokat! „Amíg a járókelők az elesett biciklistát felsegítik, addig a hajléktalanon átlépnek, pedig sokan nem  önhibájukból kerültek a társadalom perifériájára.”

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.12.27. 09:42 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr342541255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.Á. 2010.12.30. 08:37:35

Lám csak kibújt belőled a szociális munkás! Nem hiába koptattuk együtt a padot!
süti beállítások módosítása