Gyenes Levente biztonságtechnikai szakértő szerint  rendeletbe kéne foglalni, hogy bizonyos esetekben viseljenek golyóálló mellényt  a biztonsági őrök, illetve a pénzszállítást is  szükséges lenne szabályozni.  Összeghatárok szerint meg kellene határozni, hogy hány fegyveressel, milyen technikával  történjen a pénzszállítás.  Erről jelenleg semmilyen paragrafus sem rendelkezik.

Ezt annak kapcsán mondta, hogy hétfő este kiraboltak egy pénzszállítót Budapesten a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúti bevásárlóközpont egyik bejáratánál. Az egyik rabló - aki bukósisakot viselt -,  fegyverrel  megfenyegette, majd meg is ütötte  a pénzszállító cég alkalmazottját, s aztán elvette tőle a pénzkazettát. Ezután  az elkövető a  közelben várakozó társával együtt motorral elmenekült  a helyszínről. Az őrt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, mert az arcán megsérült.

 

 

,

 

 .

 

  

(A  BRFK szerint az eltulajdonított pénzkazetta egy festékpatronos biztonsági kazetta volt, amelynek jellemzője, hogy erőszakos nyitásra vagy a meghatározott biztonsági idő letelte esetén a benne lévő festékpatron robban. Az ügyben rablás megalapozott gyanúja miatt jelenleg is nyomoz a rendőrség az ismeretlen tettesek ellen.)

 

Szerző: EdinaEdina  2010.08.25. 16:43 3 komment

Címkék: vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr932247160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaniliacsoki 2010.08.25. 18:34:53

Hy! nem ő a Dobó Kata párja?

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.08.26. 08:52:07

@vaniliacsoki: Igen, ő az. :) S Gyömrő polgármestere is.

baresif. 2010.08.28. 10:15:36

Párszáz forintos óra bérekért ilyen veszélyeknek legyünk kitéve ez a szégyen! A golyó álló mellény jó ötlet már töbször hallottam hogy beakarják vezetni.sose lett semmi belöle.majd most is elhal majd a dolog.
süti beállítások módosítása