Nem elég az erkölcsi bizonyítvány, feddhetetlenséget is vizsgál a rendőrhatóság a vagyonőr jelentkezőknél. Ezek után kaphatnak igazolványt, amivel be kell jelentkezni a kamarához a kötelező tagság miatt.

Biztosan nem volt biztonsági őr - s már nem is lehet - az a férfi, aki mellkason rúgott egy férfit egy falunapon, s az ezt követően életét vesztette. Ám van aki szabadulása után, a bűncselekmény elévülése után, kaphat erkölcsi bizonyítványt és még megszerezheti a biztonsági őr végzettséget - a börtönbe kerülés okát figyelembe véve. Sőt egy cselekvő képességet igazoló okmányt is be kell szereznie - mondja Német Ferenc. A Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke hozzátette: egy nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesnie a hozzájuk jelentkezőnek.

Német Ferenc, elnök, Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara :
- "Nekünk van rá módunk, hogy az ilyen személyt, aki ezt a bizalmi szakmát, még egyszer mondom bizalmi szakmát ilyen súlyosan lejáratja. Mi kizárjuk a kamara tagjai közül, hat hónapra, egy évre, két évre, addig nem tevékenykedhet ebben a szakmában, nem végezhet ilyen tevékenységet."

Mielőtt viszont erre a pályára lépne részt kell vennie egy pályaalkalmassági vizsgálaton, ez azonban nem szigorúbb, mint a buszsofőrök vizsgálata. Ha komolyabb feladatokat vállal a rendre vagy egy illető testi épségére vigyázó személy, akkor kell csak komolyabb mustrán átesnie.

Német Ferenc:
- "A fegyveres miatt a PÁV II-t kell neki megcsinálni, ahol komolyabb pszichológiai vizsgálat van: előfordul, hogyha valaki nem kipihenten megy az alkalmasságira, akkor nem kapja meg öt évre az engedélyt, hanem csak egy vagy kettőre. Tehát korlátozó rendelkezésekkel kapja meg, ezt szeretnék kiterjeszteni a rendezvénybiztosító szakmára is, vagy több más egyéb területre."

Ugyanakkor van olyan cég, amely úgy hirdeti biztonsági őr tanfolyamát: mindössze 6 szombati napot kell „feláldoznia" - az akár 8 általánossal rendelkező személynek -, és már kézben is tarthatja a munkavállaláshoz elengedhetetlen bizonyítványt! Ez azonban csak alapfokú szakképzettséget ad.

 

 

Hír forrása: www.somogytv.hu

 

Szerző: EdinaEdina  2010.08.16. 12:49 Szólj hozzá!

Címkék: vagyonvédelem alkalmasság feddhetetlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr432225354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása