2010. május 1. napjától kezdődően a cselekvőképesség igazolása tekintetében az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala nyilvántartásából történő adattovábbítás térítésmentes a természetes személyek részére is, tehát a – jelenlegi gyakorlattól eltérően - nem kell ezért külön költségtérítést fizetni!

 

Jogi alapja: a gondnokoltak és a gondnokaik, a támogatott személyek és támogatóik, valamint az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról szóló 2010. évi XVIII. törvény 15. § (1) bekezdése.

 
Info forrása: http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=hirek&do=read&newsID=81


További változás: 2012. január elsejétől a cselekvőképességi igazolást kiadó  Hivatal neve megváltozott, már nem Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala - tehát már nem OITH - . Az új név: Országos Bírósági Hivatal - OBH -!!!!


 


 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.04.18. 08:06 Szólj hozzá!

Címkék: vagyonvédelem vagyonőri igazolvány

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr991930824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása