Levél: " A segítséged szeretném kérni a vagyonőri bizonyítványom másolatának kiadásával kapcsolatban.  A bizonyítványomat 1999-ben ellopták egyéb irataimmal együtt, de ez eddig nem jelentett problémát. Közben bevonták a vagyonőri igazolványom, amit  most újra ki szeretnék váltani, s ehhez szükséges a bizonyítványom.  Még anno 1998-ban vizsgáztam a rendőrtisztin,     a bizonyítvány pedig még a régi fajta  volt.  Azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom ezt kérvényezni? Sürgős lenne, mert munkanélküli vagyok!”

Válasz:

„Hiteles másolatot ott kell kérni, ahol az illető vizsgázott. Esetünkben tehát az RTF-en. Lehet próbálkozni azzal is, hogy az illető az előző igazolványát is ennek a bizonyítványnak a bemutatását követően kapta, és a törvény szerint a hatóság olyan okmányt, ami már a birtokában van, nem kérhet újra. Akkor is igaz ez, ha már nem ott lakik az illető, ahol 1999-ben az igazolványt anno kapta, mert a rendőrséget egységes szervezetnek kell tekinteni, kérjék át az előzményanyagot a másik szervtől.”

A hozzám érkezett kérdésre Dr. Szövényi György válaszolt a Kamara fórumán.

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.07.01. 13:12 Szólj hozzá!

Címkék: levelek vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr452123035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása