A levélíró önkéntes tartalékos katonának szeretett volna állni, a hadkiegészítő parancsnokságon őrző-védő cégekhez irányították:

Levél: „A segítségedet vagy a tanácsodat szeretném kérni!  A minap ugyanis az az ötletem támadt, hogy jelentkezem önkéntes (védelmi) tartalékos katonának, mivel szeretnék laktanyák őrzésével foglalkozni, mint fegyveres biztonsági őr.  Azonmód felhívtam a MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő  Parancsnokságát, ahol azt az (akkor még viccesnek tűnő) infót adták, hogy azoknál a cégeknél jelentkezzek, amelyek eddig az őrzés-védelmet végezték. A gond csak az, hogy fogalmam sincs arról, hogy kik végezhették eddig  mondjuk a pápai, veszprémi vagy a tapolcai laktanyák őrzését. (Ajkai vagyok, és ezek vannak a legközelebb.) Nem tudnál tippet adni, hol tudnék ennek utánanézni?”

Több magáncég – pl. Török, In-Kal – is  foglalkozott eddig a katonai objektumok őrzésével. DE nem hinném, hogy hozzájuk tartozna az önkéntes tartalékos katonák toborzása.

A HM EI Zrt viszont eddig is őrzött, s január elsejétől pedig kizárólagosan csak ők fognak katonai objektumokat őrizni. Náluk érdemes próbálkozni …. bár - szerintem - már betelt a létszám.

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.12.23. 12:56 9 komment

Címkék: levelek vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr872534580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viharkabát 2010.12.24. 08:44:05

Jakobinus jó reggelt kívánok!

Ez önmagában közröhej. Csak az érdekesség kedvéért fűzöm hozzá, hogy három héttel ezelőtt e-mailban kértem tájékoztatást (puszta kíváncsiságból) az önkéntes tartalékosságról, máig nem sikerült egy válasz kiizzadniuk magukból a hadkiegészítőknek. Lehet, hogy még a XX.századba sem sikerült átevickélniük? :-)

Más: Vajon mi lehet a vagyonvédelmi törvény módosításával?

Boldog karácsonyt a gazdasszonynak!

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.12.24. 10:04:19

@Viharkabát:
Szia! :) Már hiányoltalak! :) Jóóól eltűntél! :)
A VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNYRŐL: Jövőre lesz a zárószavazás. Most kedden - huszonegyedikén - volt a vagyonvédelmi törvény általános vitája a Parlamentben. (módosító javaslatokat január 31-ig tehetnek a képviselők)

Viharkabát 2010.12.25. 22:36:54

Köszönöm, végre valaki hiányol :-)
Kérlek tanúsíts megértést: miután rólad lemaradtam (néhány évvel :D ), kénytelen vagyok társkereső oldalakat is látogatni. De azért figyelő szemeimet nem (csak)Párizsra vetem. :)

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.12.26. 15:58:00

@Viharkabát:
Szia! :)
Megértelek! :)
Akkor nem unatkozhatsz mostanság.
Az egyik családtagunk - férfi - is társkeresős oldalakon keresgélt. Nagy felhozatal van nőszeszélyekből. Volt, hogy egyszerre néggyel is kavart... de nem bírta sokáig ezt a tempót... pár hete megházasodott. :)

Viharkabát 2010.12.27. 08:51:15

Szia!

Őszinte részvétem :D
Vigasztalja az illető családtagot, hogy mindannyian követünk el hibákat :DD

Állítólag a dublini házasságkötő terem falára volt kiírva (bár ahogy az íreket ismerem, inkább valami kocsma lehetett):
"Az ember tapasztalatlanságból nősül, türelmetlenségből válik és memóriazavarok miatt nősül újra."

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.12.28. 07:08:12

Edina, a hír nem igaz, az In-kalnak semmi köze már az állami dolgokhoz, sőt, fénysebességgel veszíti el a korábbi objektumait.

Gyenesi 2010.12.31. 10:23:18

Ma már semmin ne csodálkozzatok !!
Lehet,hogy olyan őrök fogják őrizni a laktanyákat,akik fegyveres szolgálatra már az idegrendszerük kimerültsége miatt fiatalon alkalmatlanok voltak.Most újra alkalmasak lesznek.
süti beállítások módosítása