Megkezdődött az önkéntes tartalékosok kiképzése a Pest megyei Püspökszilágyon, mivel januártól ők fogják majd őrizni a katonai objektumokat.

A mostani képzésen résztvevők   - szinte kivétel nélkül - már eddig is  katonai létesítményeket őriztek, igaz magán őrző-védő cégek alkalmazottaiként. 

 

Bookmark and Share

 

Szerző: EdinaEdina  2010.12.14. 05:43 2 komment

Címkék: videó vagyonvédelem önkéntes tartalékos

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr872514592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gáboráron 2010.12.16. 17:43:12

Az ÖNKÉNTES Tartalékosok többsége fegyveresszervezet tagja volt. Most minden törvényialap nélkül aláirtak olyan szerződést amelyben többségük tisztesi rendfokozatot kap esetleges "behívásuk" esetén.A bérezésükről a szerződésben szó sem esik. Igaz ők azért lettek ÖNKÉNTESEK mert máskülönben nem őrízhetnék a katonai objektmokat. A munka feltétele vállald az ÖNKÉNTES szolgálatot.A munkáltató viszont napi 12 órás készenléti jellegű jogviszonyban foglalkoztatja a FEGYVERES BIZTONSÁGIŐRÖKET.(akik gyak.ban 24/72 ben dolgoznak). Szembe menve a FBŐ. szolgálati szabályzatában foglaltakkal,amely egyértelműen leirja a FBŐ.munkaidejét. A munkaszerződés hívatkozik a Kollektív szerződésre, amit senki nem látott,így azt sem tudják mi van benne. Nos ilyen feltételekkel lettek ÖNKÉNTESEK az Kényszer Önkéntes Tartalékosok.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.12.16. 18:29:52

@gáboráron: Szia! :) Igazad van! Nem a klasszikus értelemben vett önkéntességről van itt szó. Itt most tényleg az van, hogy vagy "önként" önkéntesnek áll valaki vagy nem lesz munkája.
süti beállítások módosítása