új military 2 074.jpg- Hol és hogyan kell jelentkezni a képzésre? Honnan tölthető le a tananyag? Miként zajlik a vizsga? -

A BM 68/2012.(XII.14.) számú rendelete kötelező képzést és vizsgát ír elő a vagyonőrök részére. Aki ezt nem teljesíti a határidő végéig - 2014. január elseje -, az a vizsgát igazoló tanúsítvány megszerzéséig már nem őrködhet.

A képzés 9663, a vizsga pedig 1932 forint, tehát összesen 11 595 forint. (Ennyi a nem kamarai tagoknak és az SzVMSzK azon tagjainak, akik március közepéig nem fizetik be a tagdíjat!) Azoknak, akik március tizenötödikéig befizetik a tagdíjukat (6200 forint), ezt az összeget beszámítják a tanfolyam árába, tehát már csak 5395 forintot kell majd befizetniük!

Vizsga alóli mentésítést a fent már említett BM rendelet 5. számú mellékletében felsorolt szakképesítéssel rendelkezők kaphatnak. Az érintetteknek - úgy tudom -, hogy a mentességet biztosító bizonyítványuk közjegyző által hitelesített másolatát kell majd beküldeniük egy - március közepétől megismerhető (?) - BM OKTF címre.

A képzésen való részvétel a többi őr számára kötelező. E kötelezettséget 2 módon lehet teljesíteni: az elektronikus tananyag egyénileg történő tanulásával vagy csoportos, tantermi képzés keretében. (Szervezheti a Kamara vagy a munkáltató.)

Regisztráció a képzésre:

Néhány napja már lehet regisztrálni a www.kabinetedu.hu oldalon. Miután ezt megtetted, kapsz egy aktiváló e-mailt, amellyel be tudsz lépni és jelentkezhetsz a képzésre. Ezután postán kiküldik neked a csekket, csak a befizetése és központi iktatása után lehet hozzáférni a tananyaghoz!

A tananyag egyéni feldolgozását a rendszer automatikusan érzékeli. Akárhányszor, akármennyi ideig dolgozhatsz a tananyaggal, ami viszont nem kinyomtatható. Filmek, válaszadást igénylő feladatok vannak benne. Interaktív, a számítógépen kell végigmenni a fejezeteken. (Ha csoportos képzésen veszel részt, akkor nem kötelező  online is átnézned az anyagot!)

A képzés befejezése  után juthatsz el a vizsganaptárhoz. A vizsgára való jelentkezés elektronikus, a megadott helyszínek és időpontok közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.

 

A vizsga:

Két részből áll:

- Gyakorlati rész: egy intézkedés és támadás-elhárítási eszköz alkalmazásának bemutatása.

- Szóbeli rész: jogi és intézkedési elméleti tananyagelemek alapján.

Menete:

1. Megjelensz a választott időpontban a vizsga helyszínén (személyi igazolvánnyal).

2. Az első négy órában gyakorlati oktatáson veszel részt.

3. Vizsgabizottság előtt vizsgázol: gyakorlati és szóbeli vizsgafeladatok közül húzol egyet-egyet. (A szóbeli tételsor elérhető a neten a tananyag feldolgozása során.)

 

Az eredményes vizsgát tanúsítvány igazolja. Eredményes vizsga esetén a vizsgázó számára megfelelt minősítésű tanúsítványt kell kiállítani. Ha a vizsgázó nem megfelelt minősítést kap, a vizsgadíj ismételt megfizetésével a vizsga mindaddig ismételhető, amíg a vizsgázó eredményes vizsgát nem tesz. Ismétlővizsgát csak a sikertelen vizsgarészből kell tenni.

A vizsgázó egy alkalommal, legkésőbb a vizsgát megelőzően 5 nappal kérelmezheti a vizsga elhalasztását. Ha a vizsgán a vizsgázó nem jelenik meg, a vizsgát követő 5 napon belül igazolással élhet. A halasztott vizsga időpontját a Kamara állapítja meg azzal, hogy a vizsgaidőpontot a halasztási kérelem benyújtásától számított 30 napon belüli időpontra biztosítja. Ha a vizsgázó a vizsgán nem jelenik meg és igazolással sem él, a vizsga letételére három hónapon belül ismételten bejelentkezhet.

 

A leírt infók fő forrása:

http://www.szvmszk.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=302

68/2012. (XII. 14.) BM rendelet

http://www.szvmszk.hu/files/images/Orszagos/68-2012_BM-rendelet.pdf

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2013.02.21. 13:00 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr85096354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberdzsihad 2013.02.28. 18:43:09

Azt szeretném kérdezni,mert nem vagyok 100%-ig biztos benne,hogy én FBŐ-ként dolgozom egy reptéren nekem szükségem van erre a képzésre,vizsgára? Ha jól vettem ki akkor csak a vagyonőrként dolgozókra vonatkozik,nekem csak akkor lenne érdekes ha állást váltanék.Köszönöm
süti beállítások módosítása