- Távozni vagy maradni? Vajon hányan maradnak majd kamarai tagok? –

2012. január elsejétől megszűnik a személy- és vagyonvédelemben a kötelező szakmai kamarai tagság. Ennek kapcsán a napokban küldi/küldte ki az SzVMSzK a tagságfenntartó nyilatkozatokat. (Ezeket csak azok küldjék vissza, akik kamarai tagok kívánnak maradni!)  Azt veszem észre - a hozzám érkező levelek alapján -, hogy az őrök bizonytalanok,  sokan nem igazán tudják, hogy most mit is csináljanak, hogy is járnának jobban.

Menni vagy maradni?

Levél: „….. ........ vagyok, vagyonvédelmi középvezető. A segítségedet szeretném kérni a következő dologban: egyre többen kapunk a kamarától levelet, melyben nyilatkozni kell arról, hogy akarunk-e tagok maradni vagy sem. Mivel pontos választ erre nem találtam sehol, ezért tőled szeretném  kérdezni: megéri-e tagnak maradni vagy inkább lépjünk ki??? „

Erre a kérdésre nem tudok egy egyszerű igennel vagy nemmel válaszolni. Ahány ember, annyi élethelyzet, más-más életutat jártunk/járunk be, eltérően gondolkodunk… stb... Ezért mindenkinek saját magának kell eldönteni azt, hogy tag marad-e vagy sem.

Ha valaki nem szeretne tagja maradni az SzVMSzK-nak - mert pl. valamilyen vélt vagy valós sérelme van velük szemben -  az ne maradjon! Az elmúlt  - kötelező tagságos - időszak megmutatta, hogy se az egyénnek, se pedig az adott szervezetnek nem  tesz jót az, ha a tagok nem önként vannak benne. (Csak visszahúzó erőként hat egy ellenálló, a Kamara minden megmozdulásával/megnyilvánulásával szemben ellenkező tagság.)

Maradási hajlandóság:

A neten megjelenő infókból az körvonalazódik, hogy azért lesznek olyanok, akik továbbra is, immár önként kamarai tagok kívánnak maradni.

Idézet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kamara oldaláról: „…a levélanyagok kézhezvételét követően, az eltelt egy hét alatt területi szervezetünk tagjai közül 438 fő már vissza is juttatta „tagságfenntartó nyilatkozatát”, ezzel is jelezve azon szándékát, hogy továbbra is a Kamaránk tagja kíván maradni…..”

Egy napokban megjelent cikkben pedig az olvasható, hogy Békésben már a tagok ötöde szólt, hogy maradna. Ezzel kapcsolatosan az egyik kommentelő megjegyezte, hogy lehet, hogy az  az ötöd nem olvasta el a tájékoztatót, és azért küldte vissza a nyilatkozatot.  Igaza van, tuti, hogy vannak ilyenek is. DE azt gondolom, hogy a többség  azért tudja, hogy mit is írt alá.

A férjem is marad, és szerintem - bár én mint családtagja érthetően elfogult vagyok vele szemben :) -, szóval szerintem teljesen tudatában van annak, hogy mit s miért is cselekszik. Nála a legfőbb maradási okok: az ingyenes lövészet, a kedvezményes tanfolyamok, illetve az elhelyezkedési/állásmegtartási esélyeinek növelése, és az esetleges jogi segítség. A tagsággal járó bank- és hitelkártya  - ami jövő évtől lesz  - viszont nem igazán érdekli, és az EDC kártya sem.

 

DE bárki bárhogy is dönt - ha marad, ha nem marad -, azt tartom a legfontosabbnak, hogy  ne érje, ne érhesse semmiféle bántás, semmilyen hátrányos megkülönböztetés a döntése miatt!

 

 

A témához kapcsolódó írás:

Megszűnő kötelező szakmai kamarai tagság: tanácstalan őrök I.

http://edinaoldala.blog.hu/2011/11/18/title_1648604

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.11.29. 11:56 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr753421653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása