- Választási eredmények, események. Az őrök és a választások.  A győri eset. -

 

A kötelező kamarai tagság eltörlése miatt soron kívüli választások zajlanak a Kamarában.

Ez egy többlépcsős folyamat:

2012. február ötödikén az SzVMSzK területi szervezeteinél megválasztásra kerültek a megyei és az országos küldöttek.

 Február 29-én tartják az alakuló országos küldöttgyűlést. Ott fog eldőlni, hogy ki is lesz a kamara új elnöke, kik lesznek  a tagjai a kamarai elnökségnek és a bizottságoknak.

 Végül, az országos küldöttgyűlésen elfogadandó új szabályzatok alapján március hónapban kerülhet sor a területi szervezetek tisztségviselőinek megválasztására.

 

Az elmúlt kamarai választásokon mindig a magánnyomozók voltak a legaktívabbak, az őrök pedig alig képviseltették magukat - a szerelők a kettő között -. Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen minél tanultabb és/vagy minél biztosabb egzisztenciájú valaki, annál inkább szeret(ne) beleszólni a saját sorsának alakításába. És sajnos ez fordítva is igaz! :(

 

A február ötödikén tartott választások eredményeit  itt lehet megtekinteni: http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=valasztas  (Be kell hozzá jelentkezni!)

Nekem a listák megnézése után az a benyomásom támadt, hogy a kis, beosztott őrök most se nagyon állítottak jelölteket. Pedig ha egy-egy kollektíva összefogott volna, és elmegy szavazni, akkor akár simán be is bejuttathatta volna a maga emberét. Hogy ez  az idén se így történt, az senkinek se jó.  A Kamarának is az az érdeke - többek közt az ágazaton belüli elfogadottságának növelése miatt  is -, hogy minél szélesebb körből kerüljenek ki a  küldöttek, tisztségviselők.

Az őröknek pedig azért nem jó, mert továbbra is csak passzív szereplői az eseményeknek, elviselői a történéseknek, döntéseknek. (Az SzVMSzK fontos terepe lenne/lehetne kezdeményezéseknek, az érdekek ütköztetésének, az érdekek képviseletének. Az őrök pedig nem jelennek meg benne. DE a szakszervezetekben sem, melyeknek  napjainkban azért nehéz a helyzetük, mert javarészt nincs vagy csak alig van tagságuk.)

 

A február ötödikén megtartott választások mindenhol különösebb események nélkül zajlottak le. Kivétel Győr, ahol volt egy kisebb konflikt. Az történt, hogy megjelent a választáson kb.  40 olyan ember is, akinek nemhogy a kamarai tagdíja nem volt  még befizetve, de jelentős részük még kamarai tagként se volt regisztrálva. (Ilyen jelenség a Kamara más szervezeteinél nem volt. Onnan tudom, mert kíváncsi voltam, és ezért megkérdeztem ezt egy másik helyszínen adminisztrátorként segítkező hölgytől.)

Győrben hiába volt  5 adminisztrátor, a gyűlés kezdetéig – 10 óráig – nem sikerült ezt a kisebb embertömeget beléptetni a Kamarába, így ők választani se választhattak.

Mivel én nem voltam ott, így azt se tudom, hogy  mi lehet e történet mögött. El tudom hinni, hogy valóban voltak olyanok, akik az utolsó, illetve az utolsó utáni percben döntöttek, hogy mégis elmennek szavazni.

Viszont szerintem  egyáltalán nem szerencsés – egy szervezet esetében sem, legyen az  kamara, szakszervezet vagy bármi más – engedni azt, hogy a választások előtt pár perccel lépjen be valaki. Ez akár esetleges visszaélésekre is lehetőséget adhat.

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2012.02.19. 16:48 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr624135149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menő vagy nem Menő 2012.02.20. 07:27:43

Sajnos az őrök döntő többsége funkcionális analfabéta, és ezt a magánbiztonsági ágazat valódi haszonélvezői csúnyán ki is használják.

105 2012.02.21. 10:05:22

Az a helyzet, hogy ez a kamarai választás olyan jól sikerült, hogy simán lehetne belőle írni egy diploma munkát. Csodálatos módon, /az a meglátásom, hogy /a részvételi aránytól függetlenül mindig az előző ciklusban megválasztottak nyernek döntő százalékban. Új nevek ritkán kerülnek be, aki meg akar azt sajnos nem választják meg. De ez hogy is sikerülne, mikor a szavazatokat külön teremben számolják, és oda csak az megy be és ki, aki arra felhatalmaztatott. Vagy nem ? De igen. De az nem is baj ha a régiek nyernek, mert biztos tudják már a munka csinját folyását oly annyira, hogy már nem is dolgoznak a tagok érdekében, vagy igencsak rejtve. De egyébként valaki mondja már meg, hogy miért olyan nagy, és fontos dolog hogy valaki küldött legyen . Jár érte pénz ? Ingyen, szabadidőben már ezt a munkát sem lehet csinálni ? A kamarai vagyon nagy része alapítványoknál, KFT.-nél, a meglévő 1000 fős tagságok ha azt látják, hogy nincs értelme maradni hamar odébb állnak. A vagyon kimentve a kamara megszünik. Uraim érdemes lenne koncepciót váltani.
süti beállítások módosítása