Egy  alvállalkozó is lehet bajban, és ez sajnos kihat az alkalmazottjaira is:

Levél: „A vagyonvédelmi céggel rendelkező kollégák nagyon gondolják meg azt, hogy melyik nagyobb céggel  kötnek alvállalkozói szerződést!

Legyen intő példa az én esetem:  Egy olyan céggel - a ……….-vel -  kerültem kapcsolatba, amelyik nem törődik az alvállalkozójával!!! A szerződésünkben az áll, hogy a számla leadásától számított 30 napon belül kiegyenlíti azt.

Ez a szerződés tavaly őszig úgy – ahogy működött is, de utána felborult minden! Több hónapos elmaradásokat halmozott fel! Ha van annyi felesleges pénzetek, hogy meg tudjátok előlegezni neki (6-11 millió forint között, de azt folyamatosan), akkor nyugodtan kössetek vele szerződést, mert fizetni azt nem fog rendesen, csak havonta csepegtet egy kis pénzt. Azt viszont elvárja, hogy ti kifizessétek a kollégákat és még a csepegtetett pénzből is pofátlanul levonja az ő járandóságát (pedig sok-sok millióval tartozik).

Amikor reklamáltam a saját pénzem után, kijelentette, hogy nem tud fizetni, mert át kellett csoportosítania azt a pénzt, amit az egyik építkezés beruházója kifizetett neki. Ezért engem nem tud kifizetni, de majd ha jön még be neki pénz, akkor részletekben kifizet. Viszont tudjátok, hogy a kollégáknak hitelt, lakbért, sárga csekkeket stb….stb… kell fizetni! Ti tudjátok, őt viszont ez egyáltalán nem érdekelte. Így kénytelen voltam saját megtakarított pénzemet is beletenni a cégbe, hogy a fizetéseiket megkapják az emberek.

Többszöri felszólításra sem rendezte a tartozását, így kénytelen voltam felállni a munkaterületekről, hogy ne növekedjen tovább a deficitem.”

 

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.05.15. 18:35 3 komment

Címkék: levelek vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr342905996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cannyon 2011.05.16. 11:51:23

Ezért kell jó szerzödést késztiteni fizetési határidö megadással és nem fizetés esetére ködbért és más okosságot beleirni as szerzödésbe, csak azért hogy védve legyél és a dolkgozok is!

aytron125 2013.09.04. 12:26:47

Legpofatlanabb szakma ha annak mondhato...... NAV- nak volna mit keresni!!!!
A cegek 99%-a minimalberel bejelentve dolgoztat a tobbit zsebbe fizeti.
Minden hulyesegert 5-20000ft ot akar levonni .
Szabadsag , betegallomany NINCS!!
A fovalalkozo ruhajat viselve, alvalalkozonal dolgoztam aki munkaerokolcsonzo cegen keresztul dolgoztatot.
Maffia az egesz!!
Kamara csak aszisztal!!!
Uj vizsga kell ???? Kocsogok!!!
Nincs pezetek menjetek el dolgozni!
Vizsgazzon ujbol mindenki a szakmajabol !!! Komuves. Festo stb!!
Fejetol buzlik a hal!!!
Minden kamarai vezetonek vvedelmi cege van!
Bukott rendor. Katona
Szarhazi bagazs!!!

katus46 2014.03.07. 10:17:04

Kötelező e a vállalkozóknak a kamarai tagság ?
süti beállítások módosítása