A 2006-ban kiadott rendőrhatósági engedélyeket is az idén kell kicserélni, mivel lejár az érvényességi idejük  - az 5 év -.

 

„Egyéni vállalkozóknál a rendőrség kéri a vállalkozói igazolvány/igazolás másolatát, az Együttes adóigazolást, a szakmai felelősségbiztosítás meglétének igazolását, az „Adattovábbítási iránti kérőlappal” megszerezhető KEK igazolást, 23.000 Ft igazgatási díjat.

Társas vállalkozásoknál a rendőrség kéri másolatban a társasági szerződést, a végzést, a cégkivonatot, az Együttes adóigazolást, a szakmai felelősségbiztosítás meglétének igazolását és a vezető tisztségviselő/szakmai irányító személyére vonatkozó KEK igazolást, és 23.000 Ft igazgatási díjat.

Az Együttes adóigazolást a Nemzeti Adó-és Vámhivataltól (NAV) kell kérni, Az igazolás kérése illetékköteles, az együttes adóigazolás első példánya 4.000 forintba, a másodpéldány 1.200 forintba kerül, és a hatóság addig nem állítja ki, amíg az illetékfizetés értesítése az NAV-hoz meg nem érkezik. A szolgáltatás igénybevételéhez ügyfélkapus regisztráció; képviselő, meghatalmazott esetén NAV regisztráció szükséges.

A szakmai felelősségbiztosítás meglétéhez nem elegendő a kötvényt bemutatni, hanem igazolást is kell kérni a biztosítótól.

Abban az esetben, ha a vállalkozó/vállalkozás vezető tisztségviselője vagy szakmai irányítója új szakmai igazolványt is vált ki, nem szükséges kétszer kikérni a KEK igazolást. Egy KEK igazolást fel tud használni az igazolvány kiváltásához és a rendőrhatósági engedély kiváltásához is, de csak akkor, ha az a KEK igazolás 90 napos érvényességi idejébe belefér.”

 

Az adattovábbítás iránti kérőlapról:

http://edinaoldala.blog.hu/2011/05/05/adattovabbitas_iranti_kerolap

 

A vagyonőri igazolvány kiváltásával kapcsolatos további teendőket pedig itt olvashatod:

http://edinaoldala.blog.hu/2010/01/30/a_vagyonori_igazolvanyok_kivaltasarol_1

 

Idézett rész forrása:

http://www.szvmszk.hu/files/images/Hajdu/Pajzs_V_1.pdf )

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.05.05. 19:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr212880581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása