A levélíró párja egy biztonsági cégnél dolgozott, sose kérdezték meg tőle, hogy van-e a vagyonőri igazolványa … aztán gond lett:  

Levél: „A feleségem egy biztonsági céghez ment el dolgozni 2010. decemberében. Mivel előtte munkanélküliként regisztrálva volt, ezért a munkaügyi hivatal kérte tőle a munkaszerződést az aktájának a lezáráshoz. Ezt nagy nehezen  sikerült megkapnunk a biztonsági cég egyik vezetőjétől, több mint egy hónap könyörgés után.

A ..... nevű cégnél felvételkor semmilyen papírt nem kértek az asszonytól. Aztán  február elején az egyik nap, a közvetlen főnöke kérte az iratait.  Ő megkérdezte, hogy mire  és miért van szükségük, mert neki senki nem mondott semmit és csak egy vagyonőri bizonyítványa van, amit majdnem egy éve kapott meg. Erre elküldték arra hivatkozva, hogy  amíg ő ott dolgozott rendőrségi ügy lett az egyik őrzésből és akkor felvették az adatait. A főnöke  azt mondta, hogy azért  küldik el, mert nem volt vagyonőri igazolványa. És hogy ezért meg fogják a feleségemet büntetni.  

De miért büntetnék meg őt? Nem értem. Szerintem ha valaki valahova elmegyek dolgozni, akkor az ottani munkáltató kötelessége lenne minden bizonyítványt, dokumentumot elkérni, lemásolni és csak  akkor alkalmazni  a jelentkezőt, ha  minden előírásnak megfelel.

Ennél  a cégnél  az egyik ismerősünk is dolgozott már  tavaly kb. 7 hónapon keresztül, és  tőle sem kértek soha semmilyen papírt, semmilyen igazolványt… úgy ahogy most a feleségemtől sem.„

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2011.04.10. 21:11 1 komment

Címkék: levelek vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr42815353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszemjankó 2011.04.14. 12:44:50

A sok alvállalkozó cég....,hát megérnek egy misét(tisztelet a kivételnek)!Mondjuk azt furcsállom,hogy a cég ilyen könnyelműen kezelte,hogy a papirok meglétét nem is ellenőrizte...,és mi van ha kapnak egy munkaügyi ellenőrzést?!
süti beállítások módosítása