Augusztus tizenkilencedike óta van érvényben az a törvény, amely szerint a húszezer forint alatti lopásokat is lehet már elzárással büntetni.

A szigorúbb jogszabályoknak köszönhetően az elmúlt egy hónapban jelentősen csökkent a kisértékű lopások száma.  Fodor Attila – a CBA szóvivője -  szerint a törvény életbe lépése óta náluk egyre kevesebb az ilyen típusú lopás, „kedvező a tendencia, 20-30%-kal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest.”

A rendőrségi statisztikák szerint a szigorítás óta  3800 feljelentést tettek kisértékű lopás miatt, s ezen okból kifolyólag 300-an kerültek őrizetbe.

Aki pedig megúszta a börtönt, az fizethetett. A gyorsított eljárásokban idáig  csaknem 3 millió forint büntetést  szabtak ki a hatóságok.

 

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.09.26. 12:54 1 komment · 1 trackback

Címkék: vagyonvédelem bolti őrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr282324189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felhívás: Nyerj a Szekuriti Blogon! 2010.09.26. 20:38:18

Oly sok blog indít nyereményjátékot a látogatói között, hogy én sem szeretnék lemaradni, így elsőre egy 5000 Ft készpénzt ajánlanék fel a nyertesnek. De miről is van szó?A játék most kezdődik, és 2010. november 15-én, 23:59-ig tart. A játékban részt ve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása