Levél: ”Tisztelt munkát keresők! Én 12 éve élek, ill.  dolgozom külföldön.  Ezt azért szeretném leszögezni ez elején, hogy jelezzem, hogy  nem amatőr zöldfülű, nem kezdő vagyok a külföldi munkavállalás terén!

Szerintem az Expressz.hu oldalon  a külföldi állasok rovatban feladott hirdetések 99% -a nem valós, illetve a  magyarok által kitalált, honfitársaik lehúzására irányuló, becsapós,  átverős, kamu hirdetésekről van szó!  Én Angliában élek már  4-5 éve,  most a válság miatt a munkámat elvesztettem, és ezért  az Expressz oldalán  is keresgélem a lehetőséget egy esetleges külföldi munkára. Jelentkeztem az összes  hirdetésre, ami ott volt található. De ahogy megmondtam a tisztelt hirdetőnek,  hogy tudok angolul, s hogy kint élek, stb. ….   soha többé nem válaszoltak az e-mailjeimre! Vajon miért nem ?  

Angliában az elhelyezkedési lehetőségek  megszűntek, még az angolok részére is, akik mint tudjuk,  azért beszelnek angolul. Rengeteg angol ismerősöm  kénytelen dolgozni a minimálbérért, szakképzetten, jó referenciákkal… ezen kívül  az angoloknak kezd elegük lenni a külföldi  bevándorlókból, így a hangulat sem  valami rózsás! Német területen  ill. Hollandiában  és az Eu. több országában sem sokkal jobb a helyzet.  Munka csak a magyarok tulajdonában levő munkahelyeken van – esetleg - , „természetesen”  bejelentés nélkül, szarért, húgyért!

Szóval ennyit erről! Ha valaki nem mérnök, orvos, tudós  és nem beszél legalább 3-4 nyelven, semmi esélye! Tudom hogy jó, ha van remény ,de a hamis ábrándok az élet megrontói! Kösz, hogy elolvastatok!”

 

Bookmark and Share

Szerző: EdinaEdina  2010.01.30. 09:29 2 komment

Címkék: hirdetés levelek

A bejegyzés trackback címe:

https://edinaoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr341714094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszemjankó 2010.02.02. 11:27:10

Ezekszerint nem csak Magyarországi jelenség,hogy képtelenség munkát találni,hanem külföldre is jellemző..,gondolom ez is a válság hatása:/Remélem azért hamarossan normalizálódni fog a helyzet és újra dögivel lesznek állások!

varjuthu 2010.03.13. 12:50:13

Részben (és ott nagyon ) egyetértek . A hirdetések tobbsége, valoban lehuzos tipusu. Az valahogy ugy mukodik, hogy a kulfoldi elhelyezkedés esélyét megcsillogtatják, amennyiben elvégzed náluk a szukséges nyelv, vagy szaktanfolyamot. Persze jo pénzért. Aztán majd vársz, hogy legyen valami. És még mindig vársz, aztán majd elfelejted. Ha ilyen hirdetést látsz, akkor gondolkozz logikusan, és olvasni tudsz majd a sorok kozott.
1. Valoban szukség van e a munkaeropiacon arra a képzésre, amit neked ajánlanak. (a kedvencem a a légiutaskiséro tanfolyam, amihez nincs elozetes részletes orvosi vizsgálat, de szukséges az uszás készség vizsgálata, és gyorstalpaloban kiképeznek, persze nem egy légitársaság, hanem egy kozvetito iroda, méghozzá kulfoldon, hogy jo drága legyen :) )
2. Ha annyira biztos az elhelyezkedés , ahogy igérik, akkor miért kérnek elore mindenféle "pénzeket", holott a legegyszerubb megoldás lenne, ha a partnercég levonná a fizetésedbol. Neked is egyszerubb és konnyebb, nekik meg jovedelmezobb, mert a "kinti" fizetésed magasabb, tehát ok is jobban járhatnának.
3.Van e szerzodésetek, amiben van garancia arra, hogyha sikeresen végzed a tanfolyamot, vagy megfelelsz a feltételeknek, akkor tiéd a melo? ( ha van ilyen, attol még lehet kamu a dolog, de legalább papirod van.)
4. Csodák nincsenek. Ha tul szépnek igérkezik a dolog, akkor gondolkodj el azon, hogy miért kell hirdetni egy csodalehetoséget. :)

Azért ne add fel a kulfoldi elhelyezkedés lehetoségét!!. Az angol gazdasági helyzet nem annyira rossz. Most is lehet találni olyan melot, amire britek nem jelentkeznek. Nyelvtudás viszont tényleg szukséges ahhoz, hogy el tudd adni magad. ( a nyelvtudás azt jelenti, hogy beszélsz, olvasol, irsz azon a nyelven) Gondolj bele, hogy ha csak Kukákat szeretnél tologatni (elmondanám , hogy annyira nem is rossz pénzért ! :) ) akkor meg kell érteni, hogy mit mond a kollégád. Pl., hogy holnap reggel hol és mikor fogtok találkozni. És csak egyszer akarja elmondani, aztán legkozelebb majd szol a fonokének, hogy olyan embert adjanak mellé, aki érti is amit mondanak neki)
Ugyanez áll a mosogatásra, csomagolásra, takaritásra, stb.
És csak az u.n. segédmunkákrol volt szo, amik tobbnyire minimálbéresek. (ez most Angliában 5.80 £, abbol azért el lehet vegetálni )

Szoval NO Expressz, vagy csak kritikusan, de azért lehet még munkát találni .
süti beállítások módosítása